Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van rá esély, hogy a leendő...

Van rá esély, hogy a leendő párommal egy saját lakást tudjunk venni?

Figyelt kérdés

Jelenleg 20 éves vagyok és kb. 25 éves koromra egy Budapest környéki lakást szeretnék venni, de félek az elképzelésem már most halálra van ítélve. Csak a legszükségesebbekre költök így havi 120-140 ezer Ft-ot félre tudok tenni. A szüleim nem támogatnak, de nyilván ketten leszünk a dologra, viszont barátnőm még nincs és ha csak ő nem tesz csodát akkor talán jobb is belenyugodni, hogy a lakásvásárlás sosem volt opció számomra.

Szerintetek meg van rá a lehetőségem vagy már most fújjam le az egész projektet és engedjem jobban el magam anyagilag hisz úgy sem lesz lehetőségem a már korábban leírtakra?

2019. dec. 22. 00:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
73%

"Ha elköltözöl otthonról, akkor a szülői házat/lakást el kell adni és akkorát venni a szülőknek, ami nekik maguknak elég, különben egy pénznyelő marad. A többi pénz a pénzmagod az új lakásodhoz."

Már elnézést, de miért adjam el a saját lakásomat/házamat csak azért, mert a gyerekem elköltözött!

Nekem ez az otthonom, itt érzem jól magam, és ha nekem úgy jó, akkor akár az utolsó filléremet is erre költhetem, ehhez senkinek semmi köze. (Másrészt egyáltalán nem ez a helyzet, a fenntartás nem sodor minket a csöd szélére)

Miért adnánk el azt, amiért mi dolgoztunk meg, és miért nem várható el a gyerekünktöl, hogy ö is ezt tegye a saját jövöjére nézve?

Egy szülö nem CSAK szülö és nem azért él, hogy ö nyomorogjon, a gyereke meg elköltse azt, amit a szülök gyüjtöttek össze!

2019. dec. 24. 08:03
 22/23 anonim ***** válasza:
74%

20-as, bizonyos szempontból egyetértek veled, de a legtöbb esetben a szülők nem fognak azért ingatlant eladni, hogy önerőt adjanak. Még egy 300nm-es ingatlan esetében teljesen jogos lehet a felvetésed, de senkitől nem várható el, hogy a 75nm-es házát eladja, hogy hozzávágjon 1-3 milliót a két-három gyerekéhez és menjen a 30nm-re. A szülőknek nyomorgás, a gyereknek meg nem segítség.

Arról nem is beszélve, hogy egy nem hodály méretű ingatlan még mentsvár is lehet, sajnos a környezetemben nem egy ember járt úgy, hogy 30-40 éves fejjel mehetett (akár gyerekkel) haza ideiglenesen.

2019. dec. 24. 08:07
 23/23 anonim ***** válasza:
72%

"Gyerekként" miért várjam el a szüleimtől, hogy eladják az otthonukat és azzal segítsenek engem? A pofám leszakadna és SOHA nem bólintanék erre rá. Arról nem is beszélve, hogy ők élnek a szerb határ mellett egy kis zsák faluban, ahol a 120 négyzetméteres, nyugis, szép, korszerű otthonuk ér 15 milliót. Ha ők vesznek maguknak ott a közelben egy 2 szobás lakást is marad 5, amit szétoszthatnak a tesóm és köztem. Nem vagyok én telhetetlen, de őszintén... ezért nem éri meg feladniuk az otthonukat. Amíg fizetni és karbantartani tudják, addig csak éljenek nyugodtan abban, mi pedig majd megoldjuk az életünket. Sőt... ha úgy van segítjük őket, hogy életük utolsó éveiben se kelljen megválniuk attól a háztól, amit az otthonuknak neveznek csak azért, mert magasabb a gáz számla. Az életünket állták 25-26 éves korunkig egyetemmel, kollégiummal, betegséggel, utazással, mindennel. Nekem miért fájjon idős korukban rájuk áldozni?

Visszakanyarodva a kérdéshez, szerintem reális lehet. Gondolj csak bele, ha találkozol egy lánnyal, aki szintén félre tud tenni, akkor már havonta van jobb esetben 200 ezer körüli megtakarításotok, ami 5 év alatt 12 millió. Ez azért egy elég stabil önerő egy agglomerációs lakáskához. Mellesleg megjegyzem: mi történik, ha nem 25 éves korodra lesz saját lakásod, csak 28? :)

2019. dec. 26. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!