Ha a telek adott, akkor mennyiből lehet felhúzni egy 30-40 négyzetméteres rönkház nyaralót, amelyben lakni is lehet?
Lakni... Mármint télen - nyáron?
Komfortból mit szeretnél?
Elég a villany vagy "minden" kell?
Egy fűtetlen rönkház 3 konnektorral fürdőszoba és minden egyéb nélkül kijön 5 millából, de egy fűthető, "kényelmes" "esztétikus" épület 15 milla.
Ennyiből falun tűrhető családi házat kapsz.
Sajnos nem úgy van az, hogy csak építek egy házat aztán szevasz, mint a 70es években... sajnos ma mindent dokumentálni kell, enapló stb, nem építheti akárki, minden utolsó értelmettlen előírásnak meg kell felelni, egy rakat kötelező dolgot meg kell tenni, be kell építeni...
Papírmunka majdhogynem húzósabb mint maga az építkezés... ha nem "hagyományos" építőanyagot akarsz használni, azzal még tovább bonyolítod a papírmunkát... meg drágítod is...
Tudom sajnos mert most építkeztem... egy vályogházat újítottam fel olyan szinten, hogy csak a falak maradtak meg, gyakorlatilag papíron most újépítésűnek számít a ház... 80négyzetméter, már csak be kell rendeznem, egyébként kulcsra kész, csak üres... eddig 32milliómba fáj... mégegyszer nem állnék neki... vennék egyet 10millióért itt a faluban, aztán felújítanám még 10ből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!