Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha a telek adott, akkor...

Ha a telek adott, akkor mennyiből lehet felhúzni egy 30-40 négyzetméteres rönkház nyaralót, amelyben lakni is lehet?

Figyelt kérdés
2019. dec. 19. 15:20
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

Lakni... Mármint télen - nyáron?

Komfortból mit szeretnél?

Elég a villany vagy "minden" kell?

Egy fűtetlen rönkház 3 konnektorral fürdőszoba és minden egyéb nélkül kijön 5 millából, de egy fűthető, "kényelmes" "esztétikus" épület 15 milla.

Ennyiből falun tűrhető családi házat kapsz.

2019. dec. 19. 16:03
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
280-350ezer/m2, de az igényektől és a faanyag mindenkori árától függ. A tégla olcsóbb.
2019. dec. 19. 16:04
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Rönkház Magyarországon 1-2 millió forint/m2 ha szerencséd van és találsz céget aki elvállal, de az az egy-két cég aki foglalkozik ezzel több évre be van táblázva. Tudom mert dolgoztam ilyen cégnél. Romániából hozták a rönköket.
2019. dec. 19. 18:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Lehet tégla is, csak azt hittem a fa olcsóbb.
2019. dec. 19. 20:48
 5/8 anonim ***** válasza:
67%

Sajnos nem úgy van az, hogy csak építek egy házat aztán szevasz, mint a 70es években... sajnos ma mindent dokumentálni kell, enapló stb, nem építheti akárki, minden utolsó értelmettlen előírásnak meg kell felelni, egy rakat kötelező dolgot meg kell tenni, be kell építeni...

Papírmunka majdhogynem húzósabb mint maga az építkezés... ha nem "hagyományos" építőanyagot akarsz használni, azzal még tovább bonyolítod a papírmunkát... meg drágítod is...

Tudom sajnos mert most építkeztem... egy vályogházat újítottam fel olyan szinten, hogy csak a falak maradtak meg, gyakorlatilag papíron most újépítésűnek számít a ház... 80négyzetméter, már csak be kell rendeznem, egyébként kulcsra kész, csak üres... eddig 32milliómba fáj... mégegyszer nem állnék neki... vennék egyet 10millióért itt a faluban, aztán felújítanám még 10ből...

2019. dec. 19. 22:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Meg sem merem kérdezni, hogy honnan volt annyi pénzed. Főleg hogy harmincba fáj, és jó ha el tudnád adni tizenötért falun.
2019. dec. 20. 00:45
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
Németországban asztaloskodon 10 éve.
2019. dec. 20. 17:51
 8/8 anonim ***** válasza:
6 eve kezdődött az építkezés öcsem felügyelete mellett, én kerestem a pénzt, aztan fokozatosan küldtem haza, nem egyben lett kicsengetve 30milla, csak mostanra itt tart a projekt... amúgy mar rettentően bánom, mégegyszer tenyleg nem kezdenek bele... közben vettem öcsémnek is egy hazat a faluban, 8millióért, ő ráköltött meg 3at és most tart olyan felszereltségnél az ő háza, mint az enyém újépítésűként... ilyenkor vannak sötét gondolataim mikoe ezt végiggondolom...
2019. dec. 20. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!