Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Faházban lakni, az erdő mélyén?

Faházban lakni, az erdő mélyén?

Figyelt kérdés

Ti mit gondoltok arról, aki remeteként szeretne élni egy erdőben? Mert nekem már kiskorom óta ez a tervem :D

Gondoltam, hogy veszek egy erdőt, aztán abban lakom,a saját birtokomon, ahová éppítetnék egy rönkházat....de arra is, hogy csak úgy valahol az erdőben letelepednék. Nyilván nagyobb erdőkre gondolok, mint pl. Mátra, Bükk...

Mivel falusi vagyok ezért megvannak a túléléshez szükséges képességeim (úgy gondolom). Gyakran túrázom, erdőben vagyok...stb.

Szerintem el tudnám magamat tartani vadászással, halászással, gyűjtögetéssel. (tudom, hogy ez illegális)

Úgy gondolom, hogy jól el lennék internet nélkül, emberek nélkül.

Nyilván a számítógépfüggő okostojások majd megmondják a magukét :D de inkább olyan emberek véleménye érdekelne akik ugyanígy éreznek, vagy hozzá tudnak valami értelmeset szólni...

Köszi ha végigolvastad.

18/F

2018. júl. 23. 15:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
És ha már van egy birtokod, miért nem építesz ki rajta egy gazdaságot? Nem kell ahhoz kiirtani az erdőt, hogy magadnak termelj...
2018. júl. 23. 15:28
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én csak úgy tudnék így élni, ha némi technológia elérhető lenne: pl. internet, hogy könyveket rendelhessek.

De maga az elszigeteltség a többi embertől eléggé vonzó életstílus, néhány kivételtől eltekintve.

Amúgy nem rosszból mondom, de nem becsülöd túl magad? Tudsz pl. vadászni? Feldolgozni az elejtett vadat vagy kifogott halat?

Ha megsérülsz, akkor el tudod látni magad vagy tudsz segítséget hívni majd? Mert ezek is eléggé fontos dolgok.

2018. júl. 23. 16:28
 3/16 A kérdező kommentje:

Igen, lehetne egy tanyát is akár létrhozni, de nekem jobban tetszene a halasz/vadasz életmód...

Amúgy tudok halat pucolni, zsigerelni, vagy pl. Egy nyulat megnyúzni...nem nehéz :D

A növényekhez is értek valamilyen szinten, bár ezt még tanulgatom.

Egy rönkházra gondoltam, ahol alapterületre KB. 12-20 nm-ig. A lényeg hogy könnyen fűthető legyen.

2018. júl. 23. 19:33
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vannak, illetve inkább voltak ilyen időszakaim, de csak pár hétre korlátozódtak.

Sátor, horgászás, ha nem volt kenyerem, akkor sütöttem lisztes lepényt a serpenyőben, ha nem volt kajám, meghúztam a nadrágszíjat de szerettem új helyekre járni, bár volt olyan is, ahová többször visszamentem.

Azért egy idő múlva unalmas, meg finanszírozni is kell valamiből a vad életet, tönkre megy a ruha, a damil, a hálózsák, aztán megvannak a fáradalmai is, még a modern nomádnak is keménynek kell lennie, olyan dolgokra kell fittyet hánynia, ami sok ember számára egyszerűen borzalmas.

Megy például a zuhogó esőben szép kényelmesen, mert nincs hová rohannia, aztán ha beért a táborba rak egy kis tüzet, megszárad rajta a ruha, ahhoz keménynek kell lennie, hogy ne is érezze a kényelmetlenséget, vagy hogy ne, vagy alig zavarja, szóval tűrnie kell hideget, meleget, meg mindenféle nehézséget. Elszántnak, bátornak kell lennie, de nem csak úgy, ahogy, hanem tényleg, hogy eszébe se jusson megijedni semmitől, de én is szerettem a nomád életet, megvan a szépsége, azt sem tudod, szerda van e, vagy vasárnap, de az úgysem érti, aki nem próbálta.

Mondjuk én szerettem vadvízi túrákra is menni, néha a hegyek közé, de inkább víz mellé, ám ahogy Robinsonnak is kellett egy társ maga mellé, egy idő múlva mégis jó az, ha van körülötted ember, vagy valami változatosság, hogy ne legyen a mennyországból pokol.

2018. júl. 23. 19:47
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is gondolkodtam már hasonlün, csak lakókocsiban élve. Ma már van sok példa - igaz inkább családosok -, akik kiköltöztek a rengetegből. Tuti ki lehet alakítani egy kis magángazdaságot. Nem csípem az embereet - ők sem engem -, így ez megváltás lenne mindannyiunknak. A magányos élet nehézségeit kezelni meg beletanulás kérdése. A net azért kellene.
2018. júl. 23. 20:13
 6/16 A kérdező kommentje:

Utolsó, én is így vagyok az emberekkel. :D

Egyébként tudok nélkülözni, szeretek olyan dolgokat csinálni amik a komfort zónámtól kívülre esnek..: Richard Proennekee -ő majdnem 30évig élt kinn az alaszkai vadonban egyedül. Ez csak egy példa volt, hogy el lehet lenni modern dolgok nélkül is.

2018. júl. 23. 21:35
 7/16 A kérdező kommentje:
Lakókocsiban szerintem túl kevés a hely, és nem olyan a szigetelése mint egy fa/rönkháznak ...ezért a rönkházra szavazok. De attól még kiprobálnám, hisz egy mozgó "lakás".
2018. júl. 23. 21:39
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem is vonz ez a dolog, de örökre nem élnék így, de egy időre kipróbálnám. De nem egyedül, hanem egy társsal.
2018. júl. 23. 21:48
 9/16 A kérdező kommentje:
Hát, ha egy társ van melletted akkor meg az a gond, hogy nem vagy elég szabad:D tehát függsz tőle. Viszont jó, mert segítetek egymásnak és hamarabb készen van ez -,az...
2018. júl. 23. 21:52
 10/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
51%

Illegalis? A gyujtogetes is?

Mi is pontosan?

errol eszembejutott hogynolyan teruletre orszagba kellene telepedned ahol minden ilyen legalis

hat hogy eltudja e latni seruleset az mellekes nem es az is hogy tud e segitseget hivni

a remete ha olyan helyzetbe kerul akkor elpusztul

de hat talan a varosban emberek kozt nem posztulnak el?

valami nomad orszagot kellene keresned

mar ha itt Hazadban... torvensertes lenne a letezesed remetekent mivel mas mas nem nem fizetsz adot

2018. júl. 24. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!