Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Faházban lakni, az erdő mélyén?

Faházban lakni, az erdő mélyén?

Figyelt kérdés

Ti mit gondoltok arról, aki remeteként szeretne élni egy erdőben? Mert nekem már kiskorom óta ez a tervem :D

Gondoltam, hogy veszek egy erdőt, aztán abban lakom,a saját birtokomon, ahová éppítetnék egy rönkházat....de arra is, hogy csak úgy valahol az erdőben letelepednék. Nyilván nagyobb erdőkre gondolok, mint pl. Mátra, Bükk...

Mivel falusi vagyok ezért megvannak a túléléshez szükséges képességeim (úgy gondolom). Gyakran túrázom, erdőben vagyok...stb.

Szerintem el tudnám magamat tartani vadászással, halászással, gyűjtögetéssel. (tudom, hogy ez illegális)

Úgy gondolom, hogy jól el lennék internet nélkül, emberek nélkül.

Nyilván a számítógépfüggő okostojások majd megmondják a magukét :D de inkább olyan emberek véleménye érdekelne akik ugyanígy éreznek, vagy hozzá tudnak valami értelmeset szólni...

Köszi ha végigolvastad.

18/F

2018. júl. 23. 15:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát pl. Moldova ilyen ország. Ott nomád módjára élnek az emberek...ki kellene próbálni az ottlétet :D
2018. júl. 24. 16:34
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha én ilyen életmódra adnám a fejem akkor Új-Zélandra mennék. Gyönyörű hely, szép nagy, érintetlen vadon és az időjárás is elmegy.
2018. aug. 18. 18:53
 13/16 anonim válasza:
100%

20 éves lány vagyok és én nem is tudtam, hogy másnak is eszébe jut ilyesmi.

Én sem szeretem azt a sok embert, a viselkedésüket és ugy az összeset. Utálom h azért érzi rosszul magát, meg gürcöl egész nap a munkahelyen valaki h pénzt kapjon amit aztán elkölt.

Persze jo ha van pénz. De akkor én max olyan helyen dolgoznék amit szeretek csinálni, nem pedig egy idióta idegesítő főnökkel és kollégákkal együtt.

2019. febr. 4. 20:53
 14/16 anonim ***** válasza:

Mélyen lévő húrokat pengettél meg bennem, kérdező. Ismerem Proennekét, az érzésedet is. Én sajnos panelben nőttem fel, nem tudok pucolni, nyúzni. De nyitott vagyok, és szerintem meg tudok tanulni dolgokat.

Into the Wild megvolt?

Az ember nem tudja egyedül fenttartani magát. Proennekehez folyamatosan kijárt a testvére, vitt kaját, alapanyagokat, meg mások. Supertramp egyedül volt, bele is tört a bicskája, és leírta azt a mágikus mondatot, ami engem is legalább annyira mellbevágott: happiness is only real when shared. Ezt nagyon vésd az eszedbe.

Éltem egyedül 2 hónapig falun, bár villany, internet volt. Víz, gáz nem. Állatokat gondoztam, szabadidőmben jártam a vidéket.

Moldvában meg kellene tanulj románul meg oroszul. Főleg oroszul, ráadásul nem eus.

Keress hasonló gondolkodású embereket, próbálj csatlakozni, csapatot összehozni. Még nagyon fiatal vagy. Én is hasonlóan gondolkodtam mint te, csak én Alaszkába, vagy Ausztráliába akartam emigrálni, majdnem sikerült Ausztrália. Most lassan 30 vagyok. Mozogtam azóta nyugaton is, kirándultam erdőkben, hegyekben, találkoztam vadállatokkal. Az ember nem tud egyedül megélni. A hús tartósítása, tűzrakás, vízszerzés, stb.ez többemberes feladat. Azt tanácsolom, először tanulj is valamit, esetleg ami ilyesmihez kapcsolódik. Mászkálj kicsit a világban.

Együtt élek falun egy erdőszéli házban valakivel, jól vagyunk, bár engem kikészít a társadalom, munkahelyem van 2 éve, ami tönkretesz. Szóval nagyon gondolkodom, hogy mi legyen.

Azt a fajta romantikus elvágyódást egy nemlétező, megszűnt világba, amit érzel, magadban kellene megpróbálnod megvalósítani. Ha helyhez próbálod kötni, az egy romantizálós balsiker lehet. Hasonló dolgot ajánlhatok pl:

https://www.youtube.com/watch?v=RPEQyzz_9Xs

ha gondolod, beszélgethetünk. még én sem találtam meg a helyem teljesen, te még nagyon fiatal vagy, próbálkozz, élj, ne várj véglegeset.

2019. dec. 25. 19:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Ja, a faházakkal, rönkházakkal viszonylag elég sok a gond, ha nem vegyszerezed halálra őket. Magyarország nem nagyon felel meg annak a klímának, amiben egy faház jobban működik.
2019. dec. 25. 19:25
 16/16 anonim ***** válasza:
most látom, azt írod Moldvában nomádok élnek..hát, fel kell ébredj, mert mesevilágokat képzelsz. Ott is tömegközlekedés van, panelrengetegek, bevásárlóközpontok, iskolák..Szerintem Szibériára gondoltál, meg a Mongolokra. De már azoknak a sátraiban is van tv.
2019. dec. 25. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!