Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy ház a Velencei-tónál,...

Egy ház a Velencei-tónál, vagy egy lakás a 12. kerületben?

Figyelt kérdés

Jövő évben szeretnék költözni, de mindent összevetve sem tudok döntést hozni. Kettő ingatlan tetszik nagyon, az egyik lakás, a másik ház. Fontos tudni, hogy egyedül lakom, illetve van egy kutyám.

A lakás 70nm2, kertkapcsolatos.

A ház 153nm2 de van benne 1 garázs is.

Az áruk ugyanaz.

Ti mi alapján döntenétek, vagy ha voltatok ilyen helyzetben, mi alapján döntöttetek? Mik voltak a szempontok?

2019. dec. 12. 18:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
80%
"A legfőbb szempont az volt, hogy azonnal lehessen költözni." És ezt mi áruljuk el neked? Tényleg aranyos vagy!
2019. dec. 12. 20:37
 12/26 A kérdező kommentje:

Van 2 ingatlan, ami adott, és azonnal költözhető. A kérdés még mindig az, hogy hogyan dönt az ember ilyenkor. Azt hittem értelmesen leírtam a kérdést...

2019. dec. 12. 21:11
 13/26 anonim ***** válasza:
91%
Hallgass a szívedre, melyik tetszik jobban?
2019. dec. 12. 21:53
 14/26 A kérdező kommentje:

Nekem a házhoz jobban húz a szívem. A kutyának is jobb lenne, igaz, benti kutya és mindenhová jön velem, nem kerti dísz. De mégis több helye lenne. Garázs is van. Ugyanakkor 153nm3 1 embernek... elég erősnek érzem. Gyerek nem valószínű, hogy lesz.

2019. dec. 12. 22:16
 15/26 anonim ***** válasza:
0%
A kutya miatt nyilván a házat választanám, viszont ha Budapestre ingáznék naponta, akkor inkább a lakást. Bejárni onnan elég húzós lenne. Én pont a 12. kerületben lakom, nagyon tudom ajánlani. Melyik részén van a lakás?
2019. dec. 12. 23:32
 16/26 anonim ***** válasza:
28%

Dehogy mennek egyedül egy 153 nem es házba.

Azon mindig van mit csinálni, akkor is sok ha férfi vagy és értesz hozzá.

Azt fent is kell tartani.

Vidékre sem mennék soha többet, mégha a Velencei tó is.

A lakáshoz is van kert kapcsolat. Elég az a kiskutya nak.

2019. dec. 13. 07:08
 17/26 anonim ***** válasza:
30%

Velencéről 45 perc alatt van a vonat a Déliben, ahonnan gyakorlatilag a metróval mindenhova pillanatok alatt el lehet jutni.

A XII-ik kerületnek vannak olyan részei, ahonnan továbbtart levergődni a buszig és lehetőleg 20-25 percenként járnak a buszok. Tehát a menetidővel nem vagy beljebb egy percet sem.

Mindkettő jó és értékálló helyen van, akármelyik jó befektetésnek számít.

Ha a lakást választod, tisztázd, hogy a kutya lehet e néha a kertben, mert pl. a mi társasházunkban - ami szintén parkos - nem engedélyezett.

Ha a házat választod, gondold át, hogy egy ekkora ház téli rezsije (fűtés) és a tennivalók, takarítás, kert, állagmegóvás stb. mennyire férnek bele az idődbe, vagy időhiányában a pénztárcádba.

Én mondjuk a nagy tereket szeretem, pedig egyedül élek (kutyával-cicával), nálam a lakás 120 m2-nél kezdődik, így jó eséllyel a házat választanám.

(... és akárhogy lehurrogták itt egyesek, soha nem tudni mit hoz az élet, egy ekkora ház ezen a helyen komplett jövedelmet tud biztosítani valakinek, ha rászorul)

2019. dec. 13. 10:57
 18/26 anonim ***** válasza:
27%

Az utolsóval tökéletesen egyetértek.

Mifelénk 2-300 m2-nél kezdődik egy családi ház, el sem tudnám képzelni 70 m2-en az életemet.

Aki meg a rezsin aggódik, akkor nyáron kiad egy-két szobát vagy a kerti lakot a Velencén nyaralóknak és már meg is van az éves rezsije fűtéssel együtt.

Ráadásul az sem elhanyagolható tény, hogy a 12. ker-ben leáll a közlekedés, ha van egy kis ónos eső, vagy leesik 2 cm-nyi hó.

Ha meg nem kapod el a labdát, az a Déli pályaudvarig gurul...

Mottóm:

Lakásban lakni lehet,

családi házban élni is.

2019. dec. 13. 12:16
 19/26 anonim ***** válasza:
40%

Én tuti, hogy a házat választanám minden szempontból, de a garázs is sokat nyom a latban, mert egy megfizethetetlen kincs. No meg nem kell másokkal közösködni, teljesen önálló döntéseket hozhatsz, nem kell senkivel megszavaztatni ha akarsz valamit, vagy elfogadni a többség rád kényszerített akaratát.

Normális ember meg nem jár autóval dolgozni, kivéve, ha a munkája megkívánja. Budapesten a közlekedés és a parkolás katasztrofális, de az agglomerációból a városba be és kijutás is. Ma már - ahogy nyugaton mindenütt - a vonatközlekedés a hatékony úgy időben, mint pénzben, tehát az időtényezőt el lehet vetni.

A házat válaszd Kérdező, mert az alternatíváid alapján látható, hogy nem vagy csóró, tehát a fenntartása sem okozhat problémát! A kutyusod meg kezet fog neked csókolni!:)

2019. dec. 13. 12:49
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

XII. kerület nagyon jó hely, laktam ott, bármikor visszaköltöznék. De egy társasházban mindíg van 1 idióta, aki kötözködni, keresztbe tesz vagy csak szimplán igenytelen a környezetére.

Egyedül túl nagy a ház, nem éreztem magam benne otthonosan

2019. dec. 13. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!