Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Utcafront mentén széltében...

Utcafront mentén széltében elhelyezkedő ikerház egyik lakásának a megvétele?

Figyelt kérdés

Úgy értem, nem hosszában, közös bejárattal, illetve udvarral, hanem széltében elhelyezkedő, külön udvarral és bejárattal rendelkező ház megvétele?

Sokan laknak ilyenben, de azért mégsem egy társasház.

Teszem azt ha palatetős és én cserepes lemezre akarom cserélni, megtehetem, különösebb szomszéddal való vita és engedély nélkül?

2019. nov. 27. 13:01
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Igen. Simán.
2019. nov. 27. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha külön telken van és külön szerkezet, akkor általában az a szabály, hogy felújíthatod a részed a helyi rendeletnek megfelelően (pl. a cserepes lemezt sok helyen tiltják, mert az ipari csarnokokra való). A másik félnek viszont alkalmazkodni kell hozzád egy későbbi felújításkor, hogy helyreálljon az egység. Ha a másik fél már felújított, neked kell alkalmazkodni. A gyakorlatban ez alig működik, ezért az ikerházas utcák idővel nagyon szedett-vedett területté válnak.
2019. nov. 27. 13:07
 3/4 anonim ***** válasza:
90%

Az attól is függ, hogy milyen a tetőszerkezet. Ha észszerűen nem "felezhető" el és hozható össze a másik oldal palatetejével, akkor nem lehet megcsinálni.

Számít az is, hogy mondjuk maga a tető osztatlan közös tulajdon-e!?

Szerintem a külső felújítás kérdése ikerháznál mindig nehéz.

2019. nov. 27. 14:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Olyan helyen ahol van lehetőség önálló házat venni, igen nagy botorság ikerházba belemenni, mert rengeteg hátránya van!!!
2019. nov. 27. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!