Hogy lehetne saját lskásom ebben a helyzetben?
25 éves vagyok, ez sz utolsó évem a 6 éves tanári képzésből. Magyar-töri szakos vagyok és minden álmom, hogy tanárként dolgozhassak.
Viszont ez évekig 135 ezres fizetéssel jár és csak nagyon lassan emelkedik. A szüleim nyugdíjasok, nagyon kevésből élnek és nem tudnak támogatni, mert az albérletükre elmegy a nyugdíjuk nagy része.
Nem akarok ugyanugy élni, ahogy a szüleim, hogy folyamatosan azon stresszelek, ki tudom-e fizetni az albérletet, vagy mikor dob ki a főbérlő, mert eladja a lakást.
Viszont most az egyetem után nincs más választásom, minthogy albérletbe menjek, ami a havi 135-ös fizetés mellett azt fogja eredményezni, hogy lehetetlen lesz lakásra félretenni ebből.
Egyedül kell terveznem, mert párkapcsolatom nincs, nem is volt még, és mivel elég csúnya vagyok, nem is valószínű, hogy valaha lesz.
Mit tegyek?
25/L
Csak az a megoldás hogy ott keresel állást ahol adnak mellé szolgálati lakást is, és akkor tudsz majd félretenni.
Vagy gazdag pasit keresel
"Nem akarok ugyanugy élni, ahogy a szüleim, hogy folyamatosan azon stresszelek, ki tudom-e fizetni az albérletet, vagy mikor dob ki a főbérlő, mert eladja a lakást."
Erre egy megoldás van, ne menj tanárnak. Menj a versenyszférába 3x annyi pénzért.
Vagy külföldre. Miért ne lehetne diplomával ott állást kapni? Lehet, csak nem a szakmádban.
Itthon, 135-bol albérlet + megélni, esélytelen, ugyanúgy meg fogsz tőle keseredni.
Házat max árverésen nagyon olcsón sz meg nagyon felujitando.
Én egész gyermekkoromban tanítani szerettem volna szuleim tanárok , nagyon örülök, hogy nem jött össze elnézve a mai fiatalokat (bocsi)
Sokat voltam egyedül, pedig elég normálisan nézek ki. Azok az iskolatarsaim, akik esetleg külsőre kissé kritizálhatók szépen férjhez mentek.
Szóval ne beszélj be magadnak semmit. Szépen keress egy normális megélhetést, és sajnos racionális dönts, és legyél pályaelhagyó, annyira hogy el se kezdd. Esetleg pár ev mulva mégis.
(37/N)
1. Ekkora önértékelési zavarral akarsz kamaszok közelébe menni...?
2. Miért tanárnak képezted ki magad, ha eleve tudtad (mert tudtad!), hogy azzal nem fogsz sokat keresni? Főleg magyar-töri szakkal...
3. Miért kellene saját lakás? Nagyon sokan élnek albérletben. Ha összejön valahogy saját is, az tök jó lesz. De ha nem - úgy is van élet, fogadd el. És köss hosszú távú lakásbérleti szerződést, hogy ne hónapról-hónapra kelljen azon stresszelni, hogy mikor rak ki a tulaj, hanem csak mondjuk évről-évre. Az máris sokkal kevésbé gáz.
Szerintem nézz körül, hogy mire lehet még jó a magyar-töri szak, ha tényleg saját lakást akarsz. Aztán majd később, ha megengedheted magadnak (mert már megvan a lakás, és "csak" fenntartani kell), akkor elmész tanítani főállásban. Addig meg vállalsz magántanítványokat, vagy néhány órában óraadóként tanítasz - elvégre tanárhiány van, így is találhatsz valamit - mellette viszont valahol pénzt keresel.
"Miért kellene saját lakás? Nagyon sokan élnek albérletben."
De gondolom normális fizetésből
Tanári fizetésből is meg lehet oldani, főleg, ha nem kell gyerekeket is nevelned belőle. Nagyban függ attól is, hogy hol kéne az albérlet. Vidéken olcsóbb is van.
De ha tanári fizetésből mégis túl stresszesnek tűnik, akkor mondom, keress jobban fizető állást. Akár olyat, amihez elég egy érettségi. Még az is lehet, hogy megszereted, és megszerzed az adott vonalon való továbblépéshez szükséges végzettséget is - a tanári diplomád meg megmarad a hobbid kellékének.
Utálom a tanárokat, mert állandóan sírnak.
Te még tanár sem vagy de már előre sírsz.
A mostani (de)generáció azt hiszi, hogy nekik alapból jár egy lakás, csak mert sikerült lediplomázniuk...
Bocsika.
"Utálom a tanárokat, mert állandóan sírnak."
Én meg az általánosításokat. (Én pl. hol sírtam?)
Hat ez igy nehez lesz...
Az elottem levok irjak hogy valahol biztositanak ingyen szallast a tanaroknak.
Probald meg kiegesziteni a fizetesed pl tarts korrepetalast matekbol ha jo matekos vagy.
Tori, magyar korrepetalasrol nem hallottam mert ezeket a tantargyakat csak be kell magolni de ha jo vagy matekban akkor abbol tudsz korrepetalast tartani kisiskolasoknak. Mikor nyari szunet van az iskolaban akkor meg elmesz valami szezonalis munkara pl felszolgalonak vagy mezogazdasagi munka.
Nyilvan tegyel felre amennyit tudsz es kesobb veszel fel lakashitelt.
Ha ingyen ad szallast a kozseg ahol tanitasz akkor a lakasod kiadod berbe es az alberlo fizeti a hiteledet.
Ne legyel negativ hogy nem lesz soha parkapcsolatod.
En 25 evesen talalkoztam a felesegemmel, elotte egyetlen egy kb 2 honapos kapcsolatom volt.
#13 a legjobb mondásod, hogy "így is van élet". 25 évesen törődjön bele abba, hogy egész életében más emberek lakásában lakjon? Tyű, na így születnek azok, akik nem akarnak többet, jobbat?
Tudod, te mennyibe kerül egy albérlet? Főleg ha egyedül keres?
De a csúcs: fogadjon el olyan allást, amihez érettségi kell. Persze, ha mondjuk 280 a bruttója. Csakhogy az érettségire sima minimálbért kötelező fizetni, ő meg tanárként szakmai végzettséggel rendelkezik, ami lazán több 50 ezerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!