Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy lehetne saját lskásom...

Hogy lehetne saját lskásom ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, ez sz utolsó évem a 6 éves tanári képzésből. Magyar-töri szakos vagyok és minden álmom, hogy tanárként dolgozhassak.

Viszont ez évekig 135 ezres fizetéssel jár és csak nagyon lassan emelkedik. A szüleim nyugdíjasok, nagyon kevésből élnek és nem tudnak támogatni, mert az albérletükre elmegy a nyugdíjuk nagy része.

Nem akarok ugyanugy élni, ahogy a szüleim, hogy folyamatosan azon stresszelek, ki tudom-e fizetni az albérletet, vagy mikor dob ki a főbérlő, mert eladja a lakást.

Viszont most az egyetem után nincs más választásom, minthogy albérletbe menjek, ami a havi 135-ös fizetés mellett azt fogja eredményezni, hogy lehetetlen lesz lakásra félretenni ebből.

Egyedül kell terveznem, mert párkapcsolatom nincs, nem is volt még, és mivel elég csúnya vagyok, nem is valószínű, hogy valaha lesz.

Mit tegyek?

25/L

2019. okt. 16. 07:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Vidéki iskolákban van, hogy biztosítanak szállást is, annyira nincs tanár.
2019. okt. 16. 07:43
 2/23 anonim ***** válasza:
29%

Egypár hónapot késtél ezzel a kérdéssel, ugyanis nappalis tanulóként 25 éves korig kaphattatok volna CSOK-ot... Én azt kikértem volna.

Esetleg ha olcsó kistelepülést választanál vagy elnéptelenedő falut, ahol ingyen kapsz házat...

2019. okt. 16. 08:18
 3/23 anonim ***** válasza:
36%
Különben a nagyszüleid is így élnek, nem várható sehonnan ingatlanörökség?
2019. okt. 16. 08:20
 4/23 anonim ***** válasza:
88%

Menj már :) Mi az hogy elég csúnya vagyok nem is lesz?? Ez milyen hozzáállás ?? Attól még lehetsz csinos, kedves,ápolt,sőt szexi is. Nyugi lesz valakid!!!

Én is azt javaslom amúgy menj vidékre egyenlőre,ahol biztosítanak szállást. Aztán meglátod hogy tudsz félretenni vagy hogy tudod ott megszokni. De ne a jövőn kattogj, élj a mának :) Majd alakul valami :)

2019. okt. 16. 08:24
 5/23 anonim ***** válasza:
74%

Ez Magyarországon eléggé zsákutca, ugyanis egy tanàri fizuból, albi mellett kb. éhenhalni lehet.

Szóval: vagy elmész valami világ végi faluba, ahol olcsó nagyon a lakhatás. Vagy hagyod a tanárosdit a fenébe, akkor azért ennél jobb fizut is össze tudsz hozni. Esetleg külföld.

2019. okt. 16. 09:11
 6/23 anonim ***** válasza:
89%
Tényleg és magániskola?... Az többet fizet... akár óraadóként, nem teljes állásban... Vagy magántanulónál házitanító?...:) Budán biztos van erre kereslet. Lakj Békásmegyeren és akkor HÉV-vel bemész Budára a gazdag gyerekekhez!:)
2019. okt. 16. 09:22
 7/23 anonim ***** válasza:
70%
Nem akarlak elkeseríteni de tanárként az ország jobb helyein egy albérletet sem tudsz már kifizetni rezsivel együtt. Szóval a félretevés lesz a legkisebb bajod. Kajára nem futja a 130ból abérlet mellett.
2019. okt. 16. 19:04
 8/23 A kérdező kommentje:
Külföldön is gondolkodtam, de a magyar-töris diploma ott semmire sem jó, más végzettségem meg nincs.
2019. okt. 17. 11:12
 9/23 anonim ***** válasza:
85%

Az én gyermekeim az egyetem mellett jártak dolgozni. Az egyik éppen házhoz járt matekot és fizikát tanítani. Összejött a barátaival együtt egy afrikai máskor meg egy Kis-Ázsia-i út.

Keress másodállást.

A szépségeden vagy csúnyaságodon ne tépelődj!! Legyen jó a lelked és akad fiú.

2019. okt. 18. 14:30
 10/23 A kérdező kommentje:
Tanítok az egyetem mellett, ez ösztöndíjakkal együtt pont arra elég, hogy a kollégiumot és a kajám ki tudjam fizetni.
2019. okt. 18. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!