Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Sok ez a törlesztő havi szinten?

Sok ez a törlesztő havi szinten?

Figyelt kérdés

Most állunk a fèrjemmel lakásvásárlás elött, viszont félünk meghozni a döntést a magas törlesztő miatt. Egy panel lakást szeretnék venni. Viszont a törlesztő 150 és 160 Ft. Között lenne. Fix kamatperiódussal lenne a hitel. A keresetünk pedig 440 Ft között mozog.Erre még jöhet jutalék de arra nem számolunk, cafetériával együtt ez a biztos bevétel. Pár info a kiadásainkkal kapcsolatban jelenleg csak telefonszámlánk van, egy autónk, én nem járok fodrászhoz csak 1 évbe 2 szer, körmöshöz sem. 1 macskánk van és majd egy gyereket tervezünk. Más lehetőségünk nincs ingatlanhoz jutáshoz. Családi segítség havi szinten nem lenne.

Mit gondoltok nagyon veszélyes ez így?

2019. szept. 23. 06:40
1 2
 1/19 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Egyszerű eldönteni: jelenleg félre tudsz tenni havonta legalább 150-160 ezret? Esetleg ha albérletet fizettek, akkor azon felül?
2019. szept. 23. 06:56
 2/19 anonim ***** válasza:
86%
Mennyit tesztek félre egy hónapban?
2019. szept. 23. 08:19
 3/19 anonim ***** válasza:
71%

Talán off lesz, akkor bocs'

Én biztos nem adnék egy panelért 150-160ezerFt/hót, mert ennyiből már komoly és értékálló ingatlant kaphattok, bárhol.

De ha nektek ez az életetek vágya és albit fizettek, akkor az albi ára levonódik és csak a maradék a kiadás.

Köthettek rá hitelfedezeti biztosítást, az átsegít, ha jön valami prücök.

Nekem nem lenne gond ilyen jövedelemből kifizetni a 160ezret, mert gyakorlott spóroló vagyok, de 2 fiatalnak egy gyerekkel már necces lehet.

2019. szept. 23. 08:45
 4/19 anonim ***** válasza:
12%

Hol?

Mi ez egyáltalán?

Kevés az infó

2019. szept. 23. 09:33
 5/19 anonim ***** válasza:
82%
Te magad nem költöd fölöslegesen a pénzt. Gondolom, a férjed sem. Nem látom veszélyesnek az elgondolásotokat, de azért számoljatok azzal, hogy a következő gyerek is kiadással jár (a vele járó juttatások mellett is). Jöhet egy tartósabb betegség (baleset). Osszatok, szorozzatok...!
2019. szept. 23. 10:33
 6/19 A kérdező kommentje:
Hát mi se szívesen veszünk panelt de csak ez jön ki a pénzünkből jobb mint más zsebét tömni. Kertesből meg csak rossz állapotúra futná és ilyen törlesztő melett sajnos nem hiszem hogy félre is tudnánk tenni. Láttunk ilyen árban viszonylag jó állapotú vályogot is. Csak hát arra mindig kell költeni. Szerencsére én is tudok spórólni. Tudom mindig meddig ér a takaró. Én is attól tartok hogy gyerekkel nem lesz a legkönnyebb.
2019. szept. 23. 10:33
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem felelősség teljesen kezeljük a pénzt mindketten. Megbecsüljük azt amiért megdolgoztunk. Lehet csak túl aggódom?? :O
2019. szept. 23. 10:35
 8/19 anonim ***** válasza:
62%

Biztos, hogy nem.

Csakis annyi törlesztőt vállanek be, amennyit egyedül is tudnék finanszírozni.

Ne adj isten,sosem tudni, nem e történik valakivel valami.

Vagy keresnek másod állást,és úgy.

2019. szept. 23. 11:02
 9/19 anonim ***** válasza:
34%

Ne kapkodjátok el azt a - most még! - túlárazott panelt!

"Hát mi se szívesen veszünk panelt de csak ez jön ki a pénzünkből..."

Ha egy 25-45 milliós panel kijön a pénzetekből, akkor kijön egy jó állapotú családi vagy sorház is az agglomerációban, ahonnan tömegközlekedéssel 20-30 perc alatt bent vagytok Budapest centrumában, viszont egy külső kerületi panelből bejutni ez lényegesen több idő.

Nézegessetek, fogtok találni!

2019. szept. 23. 11:06
 10/19 anonim ***** válasza:
85%

Azért itt a 310 találatból biztos van olyan, ami jobb választás lenne mint egy panel:

[link]

2019. szept. 23. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!