Eszetlenség a 3-400 ezres törlesztő 10-15 évre?
A törlesztőrészlet minimum duplája mellett talán-talán.
De egyébként, aki kb. 70 millió forintot tervez felvenni és 100 millió forintot akar visszafizetni, az nem itt fog érdeklődni... Tudod, mi csak csóró "prolik" vagyunk.
Aki hitelt vesz fel, az nem tud bánni a pénzzel? Amúgy lehet, hogy nem tud, de ennyiből én nem tudom eldönteni.
Van egy 80 milliós ingatlanja, amiért havi 400 ezer ft bérleti díjat kaphatna, de benne laknak. El akar költözni egy másikba a családjával, ehhez vagy el kell adni a mostanit, vagy hitelt kellene felvennie. És mivel egekben a bérleti díjak és padlón a hitelkamatok, szerinte jobb döntés egy ekkora hitelt felvenni, mint eladni a jelenlegi ingatlanját. Igaza lehet?
Igaza lehet, de... Mivan, ha nem tudja átmenetileg kiadni a házát? Akkor is tudja-e biztonsággal fizetni a hitel törlesztőit? Érdemes-e ennyi kamat mellett, ebbe beleugrani? Mivan ha 10 év múlva történik valami és a béka segge alá csúsznak az albérlet és ingatlan árak is?
Mivan, ha elveszíti a munkahelyét, balesete lesz, vagy ne adj isten meghal. A család akkor is kitudja gazdálkodni ezt a pénzt?
Nagyban függne ez a család jövedelmétől, illetve valószínű hosszabb futamidőre venném fel, alacsonyabb törlesztő részlettel és amikor van némi megtakarításom, azt rögtön beletolnám a tőke tartozásba.
Ha nagyon megszorulunk még mindig lehet szabadulni a háztól, vagy nagy szükség esetén a másiktól (is).
Szóval én ebben megfelelő jövedelem mellett csak azt látom bukónak, hogy miért "akarok" 75-öt visszafizetni, mondván hogy kifizeti a másik ház ezt? Ér-e ténylegesen ennyit az az ingatlan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!