Mennyire lehet zajos 100 méterre lakni egy kisváros vasútállomásától?
Találtunk egy házat, ami jó lenne, bár sokat kéne költeni rá, mert régi. (Gázfűtés kiépítés, villanyvezeték, ablak-ajtócsere, stb.) Viszont elég közel van a vasút is.
Úgy kell elképzelni, hogy a vasúttal merőleges utca vége fele van a ház, elég sűrűn beépített környezetben. Maga az állomás és a pályaudvar bejárata olyan 350 méterre van, viszont a sínek ahogy átlósan futnak, elég közel vannak.
Nem mindegy, hogy melyik vasútvonal. A közelünkben pl. Esztergomból indul 2 vonal is, az egyiken elmegy napi összesen 4 vonat, a másikon negyed óránként járnak.
Az se mindegy, hogy új Flirt, vagy valami régi nyekergős roncs jár.
Megszokható, de attól még zavaró.
Nálunk csak egy vasúti átjáró van kb. 200 méterre, egy állomás kb. 500 méterre, de a vasúti átjáróban még javában gyorsítanak a szerelvények.
Ameddig nem volt villamosítva a vonal, és nem voltak korszerű motorvonatok, a "Csörgő" mozdonnyal húzott vonatok mindig behallatszottak. A Dízel motorvonatok kevésbé, most meg villamosítás után ezek a legújabb motorvonatok csendben suhannak.
Én olyan helyen laktam, ahol még 50 méter sem volt a vasút a háztól, zsákutca utolsó háza. Állomás szerencsére nem ott volt, de kb. 15 percenként jött vonat. Meglepő, de nagyon gyorsan megszoktam, napközben szinte észre sem vettem (mondjuk, mindig szólt nálam vagy a zene, vagy a tévé), éjszaka nyitott ablaknál már hallottam, de füldugóval alszom, úgyhogy ez sem volt gond. Ami zavaróbb volt, az, hogy remegett a padló és néha az ablaküvegek is rezegtek, ha jött a vonat.
Mindezek ellenére számomra ez sokkal elfogadhatóbb, mintha mondjuk a belvárosban, körúton laknék. Szerintem az sokkal rosszabb.
Zajosnak zajos, de két hét alatt megszokható. Közvetlenül a vasútállomás mellett laktam 15 évig, ráadásul egy nagyon forgalmas elővárosiról van szó. Csak akkor tűnt fel, amikor egy-egy vendég meglepődve tapasztalta, hogy néha remegnek nálunk a bútorok, és megkérdezték, hogy lehet így élni :D Hát simán :D
Sokkal zavaróbb az utasközönség, pláne a késő esti és hajnali vonatokról lecsámborgó idióták és betépett fazonok, akik az ablakunk alatt óbégattak vagy rendezték a vitájukat a feleségükkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!