Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szuterénben vagy tetőtérben...

Szuterénben vagy tetőtérben jobb lakni?

Figyelt kérdés
2019. júl. 28. 00:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%

Mind a kettő gáz.

A szuterén általában levegőtlen és rohadt dohos. Ki a frász akar pincében élni? Az ablakon ha kinézel, nem a fákat látod, hanem az elhaladó emberek lábait...

A tetőtér (más szóval: padlás) egy fokkal emberibb, de ott télen fagyhalál, nyáron hőguta kb. Persze, vannak eszközök (klíma, ventilátor stb.), de a legjobb a normál, átlag lakrész. Régen a padláson pl. a koldusok laktak. Szóval a szuterén és a tetőtér is elég gáz.

2019. júl. 28. 00:32
 2/17 anonim ***** válasza:
81%
Mi manzard, azaz kb. tetőtéri lakásban lakunk. Az a 17 mm-es szoba, amin a délre néző tetőszék is van (a karos nyitású bukóablakkal), nyáron a hőségben szinte lakhatatlan. Az év többi szakában viszont tökéletes, a radiátor télen is alig van nyitva. A szuterén hőmérséklet szempontjából kiváló, viszont a magas páratartalom csak nagyon jól megtervezett szellőzés esetén nem okoz gondot.
2019. júl. 28. 13:29
 3/17 anonim ***** válasza:
88%

Egyikben sem!!

Sajnos a kényszer ill. a pénztelenség nagy úr, és felülírhatja az ember pillanatnyi lehetőségeit.

De törekedni kell rá, hogy az ilyen "lakás" csak átmeneti megoldás legyen.

2019. júl. 28. 16:29
 4/17 A kérdező kommentje:
Ahol én lakom, az új házak mind tetőtérbeépítésűek. Alul csak a konyha, étkező, hall van, a hálószobákmind fenn, a ferde tető alatt. Mért építenek ilyet, ha olyan gáz a tetőtér?
2019. júl. 28. 23:36
 5/17 anonim ***** válasza:
89%
Az újak a helykihasználás miatt szinte mind tetőtér beépítésesek. Nálunk is. Nekem nem tetszik, mindenhol ferde a plafon, utálnám, de valaki meg direkt kukszlisnak, kellemesnek érzi. Ha választani kéne, akkor inkább ez, mint a szuterén.
2019. júl. 29. 10:22
 6/17 anonim ***** válasza:
34%

" Mért építenek ilyet, ha olyan gáz a tetőtér?"

De nem az építtetőnek ill. az eladónak!!

Nem ő fog ott lakni.

2019. júl. 29. 10:43
 7/17 anonim ***** válasza:
84%
Én szeretem a tetőteret. Barátságosnak találom. Persze nem mindegy, honnan indul a ferde fal és mekkora a dőlésszöge. Az alagsor borzalmas.
2019. júl. 29. 15:11
 8/17 A kérdező kommentje:

"Nem ő fog ott lakni"

Ezek viszonylag új házak, a többségükben még az lakik aki építtette. Ők akartak ilyet.

2019. júl. 30. 00:36
 9/17 anonim ***** válasza:
77%

Most társasházról beszélünk, vagy családi házról, ahol van tetőtér és szuterén is?

Teljesen más egy ház, ahol az emelet tetőtér és általában csak a hálók vannak fent és egyébként az alsó szinten normális belmagasság van. Illetve más ha egy társasház alagsori, vagy tetőtéri lakásairól beszélünk.

Előbbi praktikus és nincs vele komolyabb gond. Én is ilyen házban nőttem fel, jó elosztású volt, szerettem. Utóbbiról pedig köztudott, hogy azért adják el a pincét és építik be a padlásteret is lakásként, hogy minél több lakást be lehessen zsúfolni egy házba és ezáltal minél többet nyerni rajta. Az építtető biztosan nem fog ott lakni, max megtartja magának és kiadja albérletként.

2019. júl. 30. 07:40
 10/17 anonim ***** válasza:
87%

Családi házban lakom, ahol van szuterén és tetőtér beépítés is.

A szuterén pinceként van hasznosítva.

A tetőtér -nyári hőségben- használhatatlan légkondi nélkül.

2019. júl. 30. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!