Szuterénben vagy tetőtérben jobb lakni?
Figyelt kérdés
2019. júl. 28. 00:16
11/17 anonim válasza:
Ha bányász vagy , a tetőteret, ha pilóta , akkor a pincét javasolom!
12/17 Vikuci79 válasza:
Én láttam speciel nagyon feankó szuterént. Vagy egy picit kiemelkedik azért a földből, vagy egy oldalán elhúzzák a földet , hogy lehessen még ajtaja is, akkor jobb. De akkor már talán nem is szuterén.
13/17 anonim válasza:
Évekig laktam egy 22 m2-es alagsorban, aminek a szobája fölött ráadásul egy lépcső is volt, emiatt tetőtérnek nézett ki. Nagyon szerettem, egy barátságos kis babaház volt, a legmelegebb nyárban is csak 25-26 fokra melegedett fel. Központi fűtéses lévén, annyira dohos sem volt, ha ott laknék, egy nagyobb radiátorral meg légszűrővel megoldható lenne az a probléma is. Akkor egy kis olajradiátorral ráfűtöttünk, sokat szellőztettünk, meg járt állandóan a szagelszívó. Kertre nézett, és szemből a másik ház ablaka visszaverte be a szobába a napfényt. Persze egy alagsor állapota attól is függ, milyen és mennyi penész telepedett meg, mert van sajnos olyan, amit nem lehet semmi módon kiirtani, és egészségkárosító hatása van. Találkoztam már én olyan alagsornak besorolt lakással, amit elkapkodtak, mint a cukrot, mert gyönyörű kertre nézett, és csak hasig-mellig volt a földben. Én biztos hogy a tetőtér helyett egy ilyen választanék.
14/17 A kérdező kommentje:
A szuterének általában csak hasig-mellig vannak a földben, mert ha teljesen ott lennének, nem lehetne ablakuk.
2019. aug. 8. 00:03
15/17 anonim válasza:
Szerintem jobb a tetőtér, mert igaz, hogy kánikula idején borzasztó meleg tud lenni, de egy évben hány hét kánikula van: 2-max.3? És légkondi beszerelésével a meleg csökkenthető! Az alagsor viszont a legtöbb esetben sötét, dohos, ami egész évre jellemző, nem csak 2-3 hétre. (Mi tetőtérben lakunk, és nagyon élvezem, hogy világos a lakás és szép a kilátás. Most ősszel fogunk légkondit beszereltetni.)
17/17 anonim válasza:
Az igazi szuterén, mondhatni, pinceszint, az ablakok fejmagasságban vannak. Ezért dohosak általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!