Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Családi ház eladásakor a...

Családi ház eladásakor a szomszédnak van elővásárlási joga, vagy akkor is eladhatom másnak ha ő többet ígér?

Figyelt kérdés
2019. júl. 31. 08:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nincs elővásárlási joga. Nem is kell értesülnie arról, hogy eladod a házadat.
2019. júl. 31. 08:46
 2/15 anonim ***** válasza:
31%

Csak nem Kolompár Rikárdó a szomszédod?

Hülyébb dumával nem tudja megszerezni a házad 50 ezer forintért?

2019. júl. 31. 08:54
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Annak adod el akinek akarod
2019. júl. 31. 09:03
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nincs joga, de ha többet ígér én neki adnám...
2019. júl. 31. 10:38
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
nincs elővásárlási joga, nem tudom ezt baromságot hol találtad... Egyénként ha többet kínál neki adnám el,.
2019. júl. 31. 11:36
 6/15 A kérdező kommentje:
Kérdezem, a görbe felkiáltó jel nem azt jelenti, hogy tudom, s állítom, hanem azt jelenti, hogy nem tudom, s kérdezem. Külön neve is van: kérdőjel.
2019. júl. 31. 12:40
 7/15 A kérdező kommentje:
Inkorrekt emberről van szó, könnyen többe kerülhet pl. a hús mint a leves. Pl. magas árat kínál, de ismer olyan rejtett hibákat amiket én nem (részt vett a ház felújításában mielőtt én vevőként feltűntem) s a magas árra hivatkozva perel egy két olyan rejtet hibáért amiről nem tudok s nem tudom belefoglalni a szerződésbe se. Vagy pl. szóban belemegy abba hogy romos felújítandó házként veszi meg, húzza az időt míg a vevőm elmegy majd a szerződéskötéskor kitalálja az ügyvéd előtt hogy mégse ez lesz ez benne a szerződésben... De ezek nagyjából kivédhető illetve konkrétan nem megkárosító csak bosszantó trükkre példák, jobban tartok olyan trükkjeitől amit el se tudok képzelni. Inkorrekt emberrel nem jó ötlet üzletelni, jobb ellenállni a "magas ár" kábítási trükknek.
2019. júl. 31. 12:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze, inkorrekt emberrel én se akarnék egyezkedni. Nem is érdekelne, mennyivel kínál többet, mint más.
2019. júl. 31. 13:05
 9/15 A kérdező kommentje:

Csakhogy kis bemutatót tartsak belőle. Volt egy kutyája amit rámsózott mondván, hogy átugrik a kerítésén s az enyém magasabb. Én első kutyatulajdonosként jóhiszeműen elfogadtam, meg is köszöntem a kutyát.

Aztán behívattak az önkormányzathoz, kiderült, hogy feljelentett. Mert a kutyám míg én dolgoztam átugrotta a magasabb kerítést is és kimászkált az utcára.

Ílyen emberrel ki üzletelne?

...

2019. júl. 31. 13:16
 10/15 anonim ***** válasza:
77%
...úgy tűnik, hogy csak te.
2019. júl. 31. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!