Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Nálatok a konyhában van szappan?

Nálatok a konyhában van szappan?

Figyelt kérdés

Biztos fura kérdés, de néhány ismerősömnél láttam, hogy a konyhában, a mosogató mellett tartanak folyékony szappant is. Rájöttem, hogy amúgy ez tök praktikus dolog, mert legalább mosogatás után, vagy nyers tojás, hús fogdosása után nem kell átrohangálni a fürdőszobába kezet mosni. Ezért kitettem egy folyékony szappant a konyhába, de anyámék mindig visszaviszik a fürdőszobába pár nap után, mert szerintük a szappan csak a fürdőszobába való, meg nem is értik, a konyhában miért kéne kezet mosni, ugyanis szerintük ha mosogatás közben a kezünk beleér a kajadarabkákkal teli mosogatóvízbe, az felér egy kézmosással. De mondjuk nyers hús felszeletelése után is bőven elég vízzel éppen csak leöblíteni a kezünket és már lehet is vagdosni a nyers zöldséget, gyümölcsöt, amiket utána nyersen is fogunk megenni..Múltkor itt volt anyám barátnője és szóba hozta, hogy utánam mindig pakolni kell, mert ilyen szappanokat viszek a konyhába, mire a barátnője is vele értett egyet, hogy a konyhába minek kéne szappan..

Ti mostok kezet a konyhában való tevékenykedés után? És ha igen, ott, a konyhában mostok kezet, vagy nálatok is tilos a konyhába szappant vinni és inkább oda-vissza cikáztok a fürdőszoba meg a konyha között?

2019. júl. 9. 15:28
1 2
 11/11 anonim válasza:

Bár már 5,5 évvel ezelőtti a kérdés, de most úgy kerültem ide, hogy rákerestem normális dolog-e szappannal kezet mosni a mosogatóban.

Előzménye, hogy az irodánk költözött és az előző helyen volt egy szappanhab adagoló a mosogató felett, ami tök jó szolgáltot tett, ha az embernek maszatos lett a keze evés vagy sütizés miatt, de evés előtt is kezet szoktak mosni néhányan. Most az új helyen nincsen szappanadagoló a mosogatónál, ezért kértük hogy legyen és a teljes kb. 35 fős társaság két részre szakadt. Az egyik fele állította, hogy maga a szentségtörés mosogatónál kezet mosni, sőt közegészségügyi kockázat, a másik fele meg nem is értette, hogy min megy a hiszti, mikor az előző helyen is volt és különben is mennyivel rosszabb, ha kimész a mosdóba kezet mosni evés előtt és utána 4 kilincset kell megfogni míg visszaérsz az étkezőbe és úgy fogsz enni. Sosem gondoltam volna, hogy ez egy ennyire megosztó kérdés! Nálunk gyerekkoromban nem volt szappan a mosogatónál, de mióta feleségemmel közös háztartásban élünk azóta van és nagyon praktikus (náluk volt otthon szappan a mosogatónál gyerekkorában is)

febr. 25. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!