Szerintetek megtegyem?
Édesanyám azt mondta hogy segítsekbe apukámnak a tehén fejésben, trágyakihordásban, mert ő dolgozik és nem tud. Édesapám beteg bír dolgozni de nem sokat én szívesen segítek neki csak nagyon szégyellem magam a barátaim előtt hogy ilyen munkát kell csinálnom..
18/L
1)
Semmilyen becsületes munka nem szégyen.
2)
Nyilván nem akkor csinálod, amikor bulit tartasz a barátaiddal, így ha valamiért szégyenled, akkor ne kösd az orrukra!
3)
Válogasd meg a barátaidat olyanokra, akik nem ilyen felszínesek!
Hát persze, hogy tedd meg!
Még ha bérmunkába csinálnád, mert annyira kellene a pénz, és nem értenél semmi máshoz,megérteném, hogy kellemetlennek éreznéd, bár akkor is inkább tiszteletet érdemelnél, amiért dolgozol!
De a sajátotokon dolgozni miért lenne már ciki??? Sőt, szerintem alap - és örömteli is:)
(És ha az is lenne, kit érdekel?)
Ez cseppet sem szégyellni való!
Bezzeg a tej, tehénsajt, túró, tejföl, tejszín, marhahús az jó nekik!
Aki kigúnyol, ecseteld előtte a családod helyzetét, de nem hiszem, hogy ő a barátod lenne. Nemcsak csajozásból áll a világ és nem mindenki lakik Budapesten.
Ffi.
A munka ès főleg a más segítèse sosem szègyen. A szègyen az, ha tudod, hogy tudsz segíteni ès mègsem teszed meg. A szüleid is segítettek neked a születèsed óta mindenben, te is viszonozhatod valamivel.
Akkor szègyelled, ha a közössèg ahova jársz nem foglalkozik ilyesmivel, fèlsz, hogy kicikiznek. Ez van, sajna a fiatalok között.
De mivel szívesen csinálnád csináld. A tehenek is hálásak lesznek, szüleid is, ès vannak hiddel sokan, hogy bár fèlnek kimutatni, de elismerik a munkádat ès idővel ha most nem is, máskèpp álnak hozzád. Oszd be a munkádat legyen időd mindenre ès jól fogod èrezni magad, ez a leg fontosabb.
"hogy az anyanyelveden illene tudni értelmesen írni..."
Bagoly mondja verébnek! :-)
Én azt nem értem, hogy eddig miért nem segítettél nekik otthon??
Csak játszottad a királylányt a "barátaid" előtt, mint aki nem is tudja, hogy a szülei miből tartják el őt??!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!