Akinek elég napi fél-egy óra a teljes házimunkára, hogy csinálja?
Itt minden kérdésre azt írják, a házimunka nem munka, napi max egy óra, de akkor mostál, porszívóztál és főztél is, amit nyilván nem csinálsz minden nap.
Fél napjaim mennek el a lakás rendben tartására, heti kétszer konyha nagytakarítás, heti egyszer fürdőszoba nagytakarítás, 3 naponta gépi mosás, heti egyszer porszívó (75nm2 szőnyeg), hűtőt kimosni szintén 2-3 hetente, konyhát felmosni, és akkor még nem volt szó az olyan apróságokról, mint a portörlés, hogy bizonyos ruhák kézi mosást igényelnek, hogy mindent csak összehhajtogatva lehet a szekrénybe tenni, hogy a szemetet válogatni kell, hogy időnként a tükröket le kell mosni, a mosogatógépet ki kell mosni...
És még így sem élünk patikai tisztaságú lakásban.
Párommal ketten csináljuk. Amúgy meg mosás kb 1p berakni, 10p teregetni. Porszívó 20p(100nm2), felmosás dettó, hűtő kitörlés 5p, portörlés havi 1*, nincs sok polc, kézi mosás van gépen is... stb.
Napi fél óra se az egész.
Sokáig én is voltam a házam és a takarítás rabja. Egy éve feladtam. Azóta takarítónő jár heti egyszer. Emellett persze én is takarítok nagytestű kutya van a házban. De nagyobb munkákat mint pl. fürdőszoba takarítás, portörlés, ágynemű csere mind Ő végzi. Soha nem tölteném a hétvégét többet takarítással. Szerencsére meg is tehetjük...
Tudom, hogy egy takarítónő nem olcsó és nem mindenki teheti meg, de ha már 2-3 hetente alkalmazol valakit már előrébb vagy! Így Neked csak a kissebb dolgokra kell figyelned, így tényleg heti pár óra alatt megvagy
Nem mindegy ám, hogy kertes ház vagy panel.
Kertes házban élek, 1 óra szokott lenni a napi takarítás.
Mosás indítással kezdek, majd megpakolom a mosogatógépet. Ezek 1 óra alatt járnak le.
Majd mindent gyorsan letörölgetek a konyhában, fürdőben, ágyazás, elpakolás és porszívózás.
2 3 naponta mosok fel.
A hűtőt folyamatosan tisztán tartjuk, de kitakarítani is annyi idő, míg ki-be pakolom.
Nagytakarítani pedig felesleges ennyire gyakran, inkább csináld úgy, hogy ha vhol port, koszt látsz azonnal törölsz.
Szemetet mi is szelektíven gyűjtjük, egyik zsák, másik zsák és nem kell válogatni.
A mosógépet eddig sose takarítottam ki. A tartályt kimosom, és 90 fokon átforgatom. /Nekem nem vált be az ecet, büdös lett tőle minden/
Szerintem sokat molyolsz, túlon túl igényességre vágysz, ami rendben van, de akkor így fogsz járni, mint most.
Nekem annyival könyebb, hogy a gyerekek nagyobbak, 8 és 12 évesek, így rendbe rakják a szobájukat, porszívóznak, ágyaznak, elpakolnak, illetve a párom sem rémül még, ha mosni vagy mosogatni kell. Mindig mindent el kell azonnal pakolni.
A főzést és a hajtogatást én nem számolom bele, mert főzni nem mindig ugyanannyi idő, hajtogatni pedig akkor szoktam, ha tévézek estenként, vagy mellettem tanulnak a fiúk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!