Használt már valaki mosóparfümöt? Mi a tapasztalat?
Mi az istennyiláért kell bebüdösíteni a ruhát?
Mosd ki minimálmennyiségű mosószerrel, öblítő helyére tegyél 1 evőkanál 20%-os ecetet és csókolom. Nem lesz semmi szaga, nem kell betojni.
Totálisan más lesz minden ruhátok. Pamutra végképp fölösleges bármi is. Csak kimosni géppel és száradás után kirázni. Légyszi, ne büdösítsd semmivel. Vagy ha úgy jobb, akkor ne illatosítsd, nem véletlenül nem bírja.
Én egy kanál ecetet teszek az öblítő helyett és mellé pár csepp illóolajat. Mosószert is minimális mennyiséget teszek bele. Nagyon enyhe illata lesz a ruhának, de az sem érződik sokáig. A mosóparfüm sem szintetikus, az sem fog hosszú ideig illatozni. Az ecetszag is teljesen elpárolog. Csak simán tiszta illata lesz a ruhának. Ha ezt megszokod, egy idő után nagyon erősnek fogod érezni más embereken az öblítő illatot.
Én egy ideje nem használok szintetikus öblítőt és azóta kevésbé szárad ki a bőröm. Szóval szerintem ne költs plusz illatosító adalékra. Ha van otthon valami illóolajad, próbáld ki azzal.
Ugye?
De írod is, hogy elpárolog az illóolaj. Tényleg értelmetlenség azt is beletenni, marketingvakítás a köbön.
A természetes illóolajok pl. teafa olaj fertőtlenítenek is. Textil zsebkendőket, mosható intim betéteket, fehérneműt mosok teafa olajos öblítéssel. Én egyébként szeretem érezni az illóolajok illatát. Szuper, hogy miközben megy a mosógép, az egész fürdőszobát belengi az illat. És nem az az erős, tolakodó szintetikus fajta, hanem finom, természetes illat. Ráadásul a bolti öblítők folyton beleragadtak a mosógép fiókjába, pedig keveset használtam belőle. Amióta ecettel+ pici illóolajjal öblítek, megszűnt a mosógépben a lerakódás is. Én nagyon szeretem.
Amúgy a levendula és a jázmin illat nagyon enyhén megmarad a ruhákon.
Az utolsó öblítővized kb 10 liter. Ebbe 1 evőkanálnyi (10ml) 20%-os ecetet használunk, plusz akinek mániája az tesz bele "szagosítót", de ez, istenigazából a ruha visszakoszolását jelenti, ha érződik a mosás után. Ha picit belegondolsz akkor logikus a dolog, csak ez tudatos "kosz".
A ruha azért "keményebb" mert tisztességesen ki van mosva és meg van száradva. A törülközőt amikor leveszed a szárítóról egyszerűen csavargasd össze a kád fölött és szépen összetöröd a megszáradt szálakat, mint a szárítógép. Az inget, pólót, nadrágot kifordítva szárítsd (ugye így is mosod) vállfán természetesen, és amikor visszafordítod, a ruha is "visszatörik" ezután kirázod és mehet hajtogatni a szekrénybe.
Nem kell bóti öblítő a tisztességes tisztára mosáshoz! Ne edd meg a marketing-parasztvakítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!