Hogyan kell fürdőruhaanyagot varrni úgy, hogy ki tudjam nyújtani az anyagot anélkül, hogy elszakadjon a cérna? Dekoráció készülne az anyagból.
Köszönöm a válaszokat, én is úgy gondolom, hogy az overlock+elasztikus cérna a megoldás.
Régebben próbaltam sima cikkcakkal, mert anyu is ezt javasolta, de sajnos nem tartós. Vettem is egy egyszerűbb gépet, ma próbálom ki, izgatottan várom!
Valóban szebb, ha overlock géppel varrod meg. Bár valóban elkészíthető hagyományos háztartási varrógéppel is, de ott macerásabb a gép bevarrása. Egy próbavarraton játszanod kell, hogy az anyag rugalmasságának megfelelően húzd, de ne nyújtsd ki túlságosan. Illetve jó a cikk-cakk öltés, de azt is ki kell tapasztalnod, hogy ne pattanjon el a varratban a cérnaszál.
Az overlock gépnél is be kell állítanod a varratot. Ha 4 szálas, nem feltétlen kell mind a 4 szálat befűznöd. Elég csak az egyik tűszál is. Tényleg tartósabb, és szebb lesz, mint sima háztartási géppel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!