Hogyan lehet műszálas cérnát elkötni rendesen?
Figyelt kérdés
Van nekem egy jó minőségű drága laptoptáskám, amin kibomlott egy helyen a varrás. Picit visszafejtve nyertem 2-3 cm- cérnát, amit ha elkötnék, akkor tökéletes lenne. az a baj, hogy akármilyen erősen is húzom meg, és akárhányszor is rácsomózok, egyszerűen látszik rajta, hogy ki fog bomlani, mert a műszálas cérna csúszik és meglazul. Mit lehet tenni? Olyasmi mint a bőrvarró cérna, csak műszálas2017. nov. 30. 19:16
1/7 anonim válasza:
Műszálat öngyújtóval elégetik és szétnyomkodják.
Ujjadra vigyázz, nehogy ráolvadjon. Csak pörköld meg a műszál végét 1-2mp, és az öngyújtó talpával nyomd le pár mp-ig.
2/7 anonim válasza:
Egy csepp pillanatragasztóval összeragasztod.
3/7 A kérdező kommentje:
ilyen pici cérnát nem tudok olvasztani, meg főleg nem a táskámat, és a pill. ragasztó is csúnya, az szétterül, ez meg mm nagyságú vagy vékonyabb a szál és a bog
gyárban hogyan csinálják?
2017. nov. 30. 22:38
4/7 anonim válasza:
Egy tűvel vagy gombostűvel kell, csak a tűt mozgatva ráhurkolod, és áthúzod rajta, magyarul egy varrótű/gombostű segítségével kötsz rá egy görcsöt. Csak utána húzd le az anyagig.
5/7 anonim válasza:
A "gyárban" is megolvasztják a műszálas cérna végét. Mit nem értesz rajta?
6/7 anonim válasza:
Valószínűleg a szál nagyon pici, és azt nem tudod olvasztani, mert egyszerűen elég, nem beszélve, hogy a táska is simán megég. Ha nincs elég rész meg nem olvad hozzá semmihez, csak kemény lesz és ismét szétjön. Valamint gyárakban ilyesmit ultrahanggal csinálják.
Én a visszafűzött cérnánál a lyukba cseppentettem (2-3 lyukba) pillanatragasztót, ez nem látszik és belefogja a cérnát.
7/7 anonim válasza:
Bőrdíszműves vagyok, sok ilyet javítottam. Legjobb rávarrni a megszakadt cérnára. Ha ügyes vagy, ezt kézzel is meg tudod tenni pár öltés erejéig. A szál végének elégetése is jó, de vigyázz, hogy a táska anyaga (ami valószínűleg szintén műanyag alapú) ne égjen meg, mert akkor kuka. Ha nem vagy túl ügyes, akkor ne barkácsolj pillanatragasztóval, és hasonlókkal, hanem vidd szakemberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!