Hol szárítjátok a ruhákat ilyen időben, és milyen szárítód van?
A vendégszobàban van kinyitva a szàrító, de akarok mégegyet, elfér, kerülgetni nem kell.
Udvar màr nem jó.
Szárítógép a megoldás.
Igaz nekem sincs, de szeretnék. Marad a kerülgetés.
Nekem is ilyen gondom van, most tervezek beszerezni vagy csinálni ilyesmi felhúzhatót.
És milyen az elektromos szárító? Van értelme? Komolyan kérdezem, nem kötekedésből.
Van egy nagy kétszárnyú, A alakú, kinyitható, keresztben lehet rá teregetni, nem a hosszában típus. Mindig csak minden második pálcára teregetek, a vastagabbakat (pl. nadrágok) pedig két pálcán terítem át, hogy közötte is maradjon hely. Így viszonylag gyorsan megszárad. Ha nem elég, akkor van egy "pelenkaszárítóm" is, nem lehet rá sokat teregetni, de a kis daraboknak tökéletes és kellően szellős teregetést tesz lehetővé. Ezt általában a nappaliban kerülgetem, a nagyot a kis szobánkban, ami jelenleg gardrób, dolgozó szoba és sok más is egyben.
Mivel hetente cserélem az àgyneműt, a gyerekét is, törölközőt 3-4 naponta cserélem, ma pl pàrom munkàsruhàit is mostam, ez mellett meg ugye a napi ruhàink, tehàt heti 5x tuti, hogy mosok.
Szeretnék "levegősebben" teregetni, ezért akarok venni még egy szàrítót.
Heti 2-szer mosunk, mert többször nem tudunk, lassan szárad a ruha és a szárító csak ennyire elég, néha így is rezeg a léc.
A kád fölött van egy kisebb kihúzható szárító, arra ráférnek az apróságok s egy sarokban van egy álló vállfás szárító (levehető az állványáról és felakasztható kint, ha olyan az idő, sajna most már nem az, de egy naposabb, melegebb napon majd biztos kivisszük még, itt nincs füst, az utcában nem is lakik senki más). Ha nagyon kell, 20-30 vállfás cucc is felakasztható rá, de akkor már nagyon összeérnének, szerencsére egy mosásban kevesebb van.
A kád fölé férne egy sokkal nagyobb is, ami átér a szemközti falhoz. Mindig maxon centrifugálunk, nem csöpögne le. De ide csak a kisebb ruhák jöhetnek, a hosszabb zoknikat így is a falhoz rakom, hogy ne legyen útban (rokonnál nem is lehet állva zuhanyozni mosás után, mindenütt ruha van, de ott legalább nem szárad napokig, mert száraz a levegő).
Több szárítót is el tudnánk helyezni, de útban lennének. Elég nekem a nagy leander mint helyfoglaló és akadályozó tényező :( Ha az nem lenne, simán elférne egy magasabb szárító. A széthajtogatós az túl helyfoglaló, az útban lenne.
Ha minden kötél szakadna, felakasztanék még egy vállfásruhaszárítót a plafonra :) Oda, ahol nem járunk alatta soha. De nem nézne ki jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!