Egy kis lakásban hogyan szárítjátok meg a kimosott ruhákat?
Többször mosunk kis adagot és lazán teregetünk, így gyorsabban szárad. Az amerikai konyhában teregetünk, az a tapasztalat, hogy ott valamiért jobban szárad. Ha főzünk, vagy jön valaki, akkor betesszük valamelyik szobába, de ott már általában útban van a szárító.
Naponta kétszer 5-10 percet szellőztetünk télen is, így a párával sincs gond.
Ha lenne vele baj, akkor vennénk páramentesítőt. A szüleim szigetelt családi házban élnek. 5 szobájuk van, az egyik már amióta az eszemet tudom a "teregető, vasaló" szoba. Folyamatosan penészedtek a felső szobák a nagy páratartalom miatt. Amióta vettek páramentesítőt, azóta a probléma abszolút megszűnt! Van benne ruhaszárító program is. Szerintem ez egy áldás.
Nálunk a szárítógép sajnos nem fér el (a mosógép fölött szekrény van, amire szükség van), pedig törölközőknél, ágyneműnél örülnék neki. Ruhák közül nem mindent lehet szárítani benne, de a semminél az is több. A kombi gépekről egyelőre nem hallottam jókat, de ha fogok, akkor biztosan elgondolkozok rajta. :)
12#
A szüleimnek volt egy kombi gépe, az sosem tudott teljesen szárazra szárítani, így ki kellett teregetni utána, igaz néhány óra után le is lehetett venni. Nekem ez csak macera. Ha veszünk, az szárítson teljesen szárazra, hogy már csak hajtogatni kelljen.
A kollégiumban volt külön szárítógép, ahol évekig laktam. Tényleg jó, ott tényleg csak hajtogatni kellett, de én nem mertem mindent beletenni. Viszont mivel erre nincs helyünk, ezért akármennyire is szeretném, nem lesz szárítógépünk. :)
Nekem igazából a gondot csak az okozza, amikor a heti mosásba becsatlakoznak az ágyneműk, törölközők. Az már logisztikát igényel.
14
Akkor a szüleid nem tudták megfelelően használni.
Nekem kombigépem van és megfelelően szárít, mindent.
Nem tudom mit nem lehet megfelelően használni azon, hogy eddig legyen ruhával és erre a programra állítsd. :) Szerintem abszolút egyszerű a képlet. Ez egy kb. 15-18 évvel ezelőtti konstrukció volt, ami még lehet nem volt olyan megbízható működésű, mint a maiak. A külön szárítógépek már akkor is tudtak szárítani, de nem volt hozzá hely, ezért maradt a kombi ötlete. Viszont néhány alkalmat leszámítva sosem használta anyu, mert mindig nyirkos maradt benne a cucc és ezért nem érte meg 2,5-3 órát járatni.
Ma már eltudom képzelni, hogy léteznek korszerűbb megoldások, amik ténylegesen képesek szárítani, de mivel nekem megmaradt a régi rossz emlék, ezért egyelőre nem akarok ennyi pénzt kiadni a kombi gépért. Majd ha többen leszünk, lehet megfontolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!