Mit lehet kezdeni a porral/szöszökkel a lakásban?
Azt vágod, hogy a por nem a szőnyegből jön, a szőnyeg pont hogy megfogja a port? Azért kell kiporolni, mert szívja magába.
A rengeteg por egyébként meg a te elhalt bőrsejtjeid.
Nagyon sok mindentől függ a porosodás.
Hányadik emeleten lakik az ember, mert pl azt hallottam, hogy a magasabb szinteken nem akkora a por, mint az alsóbbakon.
Függ az átmenő forgalomtól a ház előtt, nyugodtabb környéken kevesebb a por, forgalmason több.
Állat van e a lakásban, mert az persze nem foglalkozik annyit a higiéniával, mint az ember. (Nekünk pl macska van a házban, hullik a szőre folyamatosan cseréli a bundáját, hiába keféljük, minden nap összeszedek egy kis marék szőrt a seprűvel. Arról nem is beszélve, hogy kijön az alomból, a talpára ragad a kavicspor.)
Függ a ruhák minőségétől, és valóban ahogy feljebb írták, az ember is cseréli a bőrét, és az a sok elhalt hámsejt is csak eltávozik valahová. Olvastam, hogy ha egy párnát tíz évig használunk, annak a belseje 30 százaléka emberi bőrmaradvány és szennyeződés.
Függ a szellőztetés mértékétől, ha minden nap több órát vannak nyitva az ablakok.
Összesítve ha jót akarsz, minden nap egy kicsit takarítani kell ha koszosodásra hajlamos a lakás. :/
Nálunk macska miatt van kicsit nagyobb kosz a szokásosnál. Főleg szőr. A porosodás nem vészes, laktam ennél már jóval porosabb lakásban is.
Ami nekünk bejött, az a robotporszívó.
Mindennap körbeszív, így a por és a szőr is kevesebb. Ezen felül minden héten egyszer le van törölve a tárgyakról is a rárakódott por, így sokkal fenntarthatóbb a rend és a tisztaság.
A légszennyezés, azaz a szállópor eleve sok lakásport termel. A belvárosi lakásunk sokkal porosabb, mint a vidéki házunk.
Aztán számít a nyílászárók állapota, azaz mennyi por jut be csukott ablaknál.
Valamint a szárítógép. Rengeteg szöszt kivesz a textilekből, a ruhákból, amik egyébként a lakásban görögnének a padlón.
Hàt én nem tudom, de a hàz nekünk is poros, pedig egy községben élünk, még csak nem is olyan sok autó megy el az utcàban, nem tudom milyen lehet a főút mellett akkor, mert ott meg nagy a kamionforgalom is.
Én porszívóval takarítok mindennap, seprűt csak a teraszon hasznàlok, cica és kutya az udvaron, helyük van bőven, amúgysem való szerintem bent a hàzban àllat.
Kétnaponta letörlöm a port, mindennap fel is mosok, ezenkívül màst nem tudok csinàlni.
Cipővel nem közlekedünk a hàzban, műanyag nyílàszàrók vannak, mégis nagy a por téli időszakban is.
Szőnyeg nincs, rühellem őket, vagyis a gyerek szobàjàban van padlószőnyeg, de a màsik két szoba laminàlt parkettàs, ebédlő is, a konyha és előszoba, spajz, fürdő jàrólapos.
"Megterem" a por.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!