Mosógép guminál teljesen fekete? Mivel jön le?
Sziasztok, kb 1 éve költöztem egyedül albérletbe ezért a házimunkával még nem vagyok a toppon és ezért is fordulok hozzátok. Szóval a már itt lévő mosógépet használom és próbáltam már mindenféle mosógép tisztító szert azt hiszem a lanza gyárt ilyet de a gumi mögött teljesen fekete főleg ahol a gumi és a dob csatlakozik. Ha szalvétával megpróbálom letörölni a szalvéta teljesen fekete marad de nem jön le a gumiról mégsem. Tudnátok erre valami megoldást ajánlani esetleg? Gondolom ez penész lesz de ha szükséges küldök képet is.
Előre is köszi!
valószínűleg penész. Az ecet nem sokat ér rá, max nem szaporodik savas közegben a penészgomba, de el nem pusztítja.
Mosd át legalább 60 fokon 10-15dkg trisóval. Aztán 30-40 fokon 1-2dl hypóval. Ez utóbbi teljesen fertőtlenít.
A gumi részben szerves így a penész beleeszi magát és szinte alig tüntethető el, vagy sehogyan sem.
Kitakarítás után többször és máskor is töröld át (klóros) tisztítószeres vizes ronggyal (domestosz és társai).
De ha régóta van rajta a penész, akkor a gumit már rég befogta, és nem fog lejönni róla. De ha a törlőkendő színe nem változik áttörlésre, akkor a penészt sikerült eltávolítani - csak a gumi színe maradt trutyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!