Hogyan takaríthatom ki a sütőből a ráégett teljesen elszenesedett korom fekete zsírt/cukrot?
Az erős hideg zsíroldó szépen lehozta a ragacsos odaégett zsír nagy részét, de van még rajta száraz, teljesen fekete elszenesedett zsír/cukor, amit még a hideg zsíroldó sem tud lehozni, legalább is nem látom, hogy olyan látványosan feloldaná.
Mivel szedhetném le? Netán több ideig hagyjam rajta a zsíroldót? Vagy kezdjem el spaklival kapargatni?
Aha, hagyd rajta. Esetleg wc-papírral fedd le. Vagy előtte esetleg kapcsold rá sütőt 200 fokra. Hátha a melegben a cukor és a zsír kicsit visszalágyul.
Spaklival csak végső esetben nyúlnék hozzá.
Ha koromfeketére van szenesedve valami, akkor az effektíve feketeszén, nincs benne egy csepp víz sem, azon a 200 fokra melegítés se lágyít már sokat...
A lágyítható része már lejött a dolognak. Effektíve a szenet kéne feloldanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!