Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Nálatok sem "lehet" szellőztet...

Nálatok sem "lehet" szellőztetni, mert fűtünk? Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Apa nem engedi október óta kinyitni az, ablakot, mert ő nem ezért fűt.

Konyha mellett van a szobám, ráadásul a ház közepén van a konyha, mindenhova egy a szag.

Hát de múltkor is tiszta csülökszag volt, kinyitottam. 20 MÁSODPERC után beb.szták, majdenm eltörte a kezem, hogy ő nem ezért fűt. Húzzak el, minek jöttem haza, előkelő vagyok. Majdnem bőgtem, hogy akkor 5 hónapig nem szellőztetünk, mert fűtünk.

Attól mi baj lesz, ha napi kétszer 5-10 perce kinyitjuk az ablakot. A kajaszagot muszáj kiszellőztetni legalább. Vagy őrizzem a halászlé szagot áprilisig?

Jó régi a ház, rosszak az ablakok alapból is sokat szellőzik, de az nem elég inkább baj.

2017. dec. 9. 11:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Télen 5-10 perces szellőztetéseket javasolnak, attól kicserélődik a levegő, de nem hűl le a lakás.

Borzasztó és egészségtelen lehet ilyen környezetben lakni :( A párától simán megindulhat a penészesedés:(

2017. dec. 17. 06:15
 12/18 anonim ***** válasza:
55%
Milyen jó okádékszaga lehet minden ruhátoknak, csak gratulálni tudok a takarékos főlángelmének!
2017. dec. 27. 21:15
 13/18 anonim ***** válasza:
10%

Egyetértek a szellőztetés fontosságával.

VISZONT.

Régi építésű házakban, régi (főleg fakeretes) nyílászáróknál amúgy is eleve huzat van zárt ajtónál/ablaknál is. Ha azblak közelében érezhető a huzat,akkor állandó légcserélődés van,ami feleslegessé teszi a további szellőztetést.

A szag meg olyan dolog,hogy megfelelő kezeléssel(szagtalanítók stb) elmúlik. Egy kis nyamm nyamm szagba nem fogsz belehalni talán,mégha kellemetlen is. A ruhákból meg amint kimész a viharba egyből kiszellőzik. Persze különböző illatanyagok máshogy reagálnak a dolgokra. Például a füstszag jóval mélyebbre beivódik a ruha szöveteibe,de az is főleg nagyobb mértékben.(Pl. állandó dohányzás)

Nehéz jó tanácsot adni ilyen esetekben,de talán ez hasznos lehet. Ne idegeld magad ilyeneken. :)

2017. dec. 28. 11:05
 14/18 anonim válasza:
81%

Utolsó, te normális vagy? Egy kis "nyam nyam szag" 😂😂😂 Erre születni kell. Kívánom, hogy egy egész napot tölts el ilyen nyam nyam és fingszagban.

Én éltem gyerekkpromban 20 évig olyan házban, hogy alig zártak az ablakok, láttad a függönyön, hogy befúj a szellő.

De ez nem légcserélődés, nem helyettesíti a szellözést. Arra elég, hogy ne kapj szén-monoxid mérgezést, de a szellőzést nem helyettesíti. Ugyanúgy elfogy a levegő és büdös is van. Csak annyi, hogy nem szigetel és éjszaka is hideg van, mikpr nem fűtenek. De a nyam nyam nem szellőzik ki.

2017. dec. 28. 13:08
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Lehet enyhe asztma miatt (pár éve se igazolni, se kizárni nem tudták), de iszonyú érzékeny vagyok egyrészt a párára, másrészt az elhasznált levegőre. Rosszul ugyan nem vagyok, csak kellemetlen és olyan érzés, mintha nem lenne levegő.

Úgyhogy nekem nálatok végem lenne, mint a botnak...

Egyébként ha az ember nagyra nyitja az ablakot, akkor mire fázni kezdene, addigra kvázi be is lehet csukni. Mivel csak a levegő hűl, semmi más nem, így becsukás után szinte rögtön olyan a hőmérséklet, mint szellőztetés előtt.

2018. jan. 5. 10:27
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én amikor kimegyek fáért nyitva hagyom magam mögött az ajtót. Egy gyors szellőztetésnek megteszi. Ha mindkét kezedben fa van, amikor visszatérsz megvan az indok.

(nekem nem ürügy kell, csak egy rendszeres tevékenység, amihez szellőztetést kötöttem)

2018. jan. 5. 11:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Nálunk minden reggel és minden este is 10 percre kivan tárva az összes ablak.

Az előző lakó beismerte annak idején, hogy penészesedett egy-két sarok, tartottunk ettől, így hozzászoktattuk magunkat. Az évek alatt egy pötty penész nem jelent még meg.

Nem egészséges a nem szellőztetés... Inkább tekerjétek akkor le a fűtést arra a pár percre, szellőztessetek ki, majd fűtsétek vissza. Hirtelen sokkal melegebbnek is fogjátok érezni a házat.

2018. febr. 18. 19:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Hát nálunk nagyon rosszak az ablakok, ez mégse elég, hogy kiszellőzzön a ház, mégha viharos szél van, akkor sem. Szóval baromira fontos a szellőztetés.
2018. febr. 19. 03:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!