Doh penész megelőzés hogyan?
Ha a vizesedést
1) páralecsapódás okozza, akkor azt a meglévő hőhidak megszüntetésével és állandó fűtéssel (min 20°C) lehet megelőzni. Ha extrém nagy a páraterhelés érdemes valamilyen páragyűjtő eszközt is berakni
2) külső beázás okozza, akkor meg kell szüntetni az okot és kiszárítani a falat.
Ne ceresit stopot vegyél. Hanem rendes páraelszívó készüléket. Igen, draga, de sokkal olcsóbb, mint 2évente új bútort venni.
Szellőztess minden nap pár percig.
A hajszárítóval semmire nem mész, ha vizesedik a fal. Van lehetőség utolagos szigetelésre is. En a helyedben hívnék egy ezzel foglalkozó szakembert, hogy mérjék fel, mekkora a baj.
Hőhíd - az ahol a szerkezetben leesik a hőszigetelő képesség. (átballag a hő a hídon) Ott szeret a pára lecsapódni. Ilyen lehet pl az ablakáthidalóknál, vagy egyéb szerkezetváltásnál - ha nem megfelelő a hőszigetelés vastagsága
Aldiban kapható, ez jó:
Megdöbbentő, ahogy képes egy nap több litert gyűjteni a tartályba. Át lehet helyezni nem kell egész nap menjen, van hangja - mutatja a páratartalmat 55% körül jó.
Nekem az szúrt szemet, hogy csak most kapcsoltátok be a fűtést, legalábbis így értettem, amit írtál, ha rosszul értettem, akkor bocs, de ezek alapján elég hűvös lehet a lakásban, ez már kedvez a páralecsapódásnak és egyúttal a penésznek is. Fűtsetek rendesen, legyen állandóan minimum 20 fok, akkor is, ha nem vagytok otthon.
Ezen kívül fontos a napi többszöri szellőztetés, de nem úgy, hogy egyenként szellőzteted a szobákat, hanem egyszerre minden ajtót és ablakot kinyitsz, tehát kereszthuzatot csinálsz, ezt elég pár percig csinálni, de legalább naponta kétszer. Ha még így is magas a páratartalom, akkor lehetőleg minden párásító tevékenységet minimalizálni kell, tehát ne a lakásban teregess, főzéskor mindig használd az elszívót, fürdés után mindig szellőztess stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!