Mi történik, ha nem használok fertőtlenítőszert?
Régebben sokat használtam felületfertőtlenítőket (cif, domestos, flóraszept, ilyesmiket), de mindig fájt tőlük a fejem. Egy nap pedig nagyon rosszul lettem, befulladtam és szédültem, úgyhogy kidobtam az összeset és hónapokon át csak frosch, winni's és denkmit ultra sensitive termékeket használtam. De valahogy furán éreztem magam, hogy húsvágás után nem fertőtlenítem le a vágódeszkát, csak lemosom és be a gépbe. Meg a cicawc-be is csak univerzális tisztító ment... szép tisztának tűnt minden, de félek, hogy valójában mindenen ott hemzsegtek a bacik. Ezért újra vettem fertőtlenítőszereket, de megintcsak rosszul vagyok tőlük, hiába szellőztetek, szédülök és kaparja a torkomat. Még párom is panaszkodott, hogy kaparja valami a torkát, miután főztünk és lefújtam a vágódeszkát. Ráadásul mióta újra kezdtem használni ezeket a szereket teljesen kiszáradt a bőr a kezem és törik a körmöm.
Ha többé nem használnék fertőtlenítőszert, akkor mi történne? Elszaporodnának a bacik a lakásban? Vagy az eco tisztítószerekkel kordában lehet azért tartani a kórokozókat, hogy ne legyünk betegek, szalmonellásak, vagy a cicám férges, ilyesmi? Attól is félek, hogy amikor kifújom a fertőtlenítőszert akkor a levegőbe is kerül, akaratlanul is beszívhatom, belekerülhetnek cseppecskék a szemembe és a maró hatásuk miatt okozhatnak látásromlást. Szóval nem tudom végsősoron mivel takarítsak.
Ès erősödik az immunrendszered, nem károsìtod magadat maró ès veszèlyes vegyianyagokat. A normál tisztìtószerek felületaktìv anyagai a baktèriumokat is "összeszedik". A fertőtlenìtett felületen a szer bomlása után a hely jó táptalaj a baktèriumoknak ès a rosszak gyorsabban is szaporodnak.
Valamint rajtad is számos káros kórokozó èl folyamatosan, de amìg nem szaporodnak tűl problèmát nem jelentenek. A jó baktèriumok tartják őket kordában amit a szereiddel szintèn pusztìtasz ès nem tudnak tèged megvèdeni.
Mint èszrevetted megadnak már csak kárt okoztál, mert a szerek már teszik tönkre a szervezetedet.... mègsem olan jó ötlet ez a fertőtlenìtès. Eddig előnyöd nem, csak hátrányod lett belőle
Én nagyon régóta nem használok fertőtlenítő szereket. Korábban is csak egy kis Domestost, amíg volt macska. Élek és virulok. Túlzásba esel a sok fertőtlenítéssel. Igazából hosszú távon károsak is az egészségre, és ezt a szervezeted is jelzi (allergia).
Ami pedig a húsvágó deszkát illeti: csak fa, vagy bambusz deszkát használj, és időnként tedd ki a napra száradni mosogatás után. Az a legtutibb fertőtlenítés.
Nem kell túlzásba vinni.
Szanitereken kívül semmit nem kell fertőtlenítőzni egy háztartásban.
Hacsak nincs valakinek durva vírusa.
A mosogatószer és a szappan megöli a bacikat.
A természetes tisztítószerek A-Zig
atw.hu/drmariann/page40/pega40.html
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!