Nektek nem ragacsos, büdüs a konyhátok az olajtól, ha abban sütitek a krumplit húst? Mi a megoldás ezellen?
Nekem az a problémám még a szagon kívül, hogy mindent belep az olajos pára, ráfröcsög a falra, még az ablakra is.
Vissza kéne térni tényleg a zsírhoz, és sütőben sütni mindent, vagy az olajsütóben?Van,és mégse szeretem.A húsokat,krumplit, bő olajon egy nagy teflonos serpenyőben sütöm.
Nalunk is. :(
Lett szagelszivonk, de van hogy melle is megy egy kis goz. Undorito az egesz. Gyakran kell szelloztetni, esetleg fozes kozben is, bar ebben a hidegben mar nem celszeru.
Undorító az olaj! Mi is visszatértünk a zsírra, sőt, általában magunk sütjük ki zsírszalonnából.
Nem is hiszem, hogy ezek az olajok magvakból készülnek, hanem valami szintetikus pancs.
Ha a konyharuhára megy, még hypoval, Vanish-el, vagy 90 fokon sem veszi ki a sárga foltot.
Nekem a múltkor a férjem tevékenykedése miatt kifolyt a pulton és befolyt a fakanáltartó mögé.
Két nap múlva vettem csak észre, addigra egy ráncos, kőkemény folt lett, amit még a hideg zsíroldóval is művészet volt felszedni, többórás áztatás után, de a fehér pultot megfogta mustárszínűre.
A csempékről, a tűzhely fedlapjáról, mosogatószerrel vagy sikálóporral sem jön le, mindenhez hideg zsíroldó kell, azzal is nehézkes és egyes csempéket még meg is mar.
Körömmel szoktam lekapirgálni, mert az nem hagy nyomot.
Ilyeneket az igazi olaj nem csinál, ez egyenesen félelmetes, hogy miket etetnek meg velünk!
Ezért tértünk vissza a zsírra.
Jaj,ne is mondd...utálom súrolgatni, kaparászni,mindenre ráragad.
Visszatérek én is a zsírra, eldöntöttem.
De van amit csak olajban jó sütni...azt hogy oldjátok meg?
#4
Én már mindent zsírban sütök.
Elvben azokat kell/kellene olajban sütni, amikre azt tartják, hogy "megszívja magát" (hal, fánk, lángos, stb)
Ezeknél kitapasztaltam, hogy jobban megforrósítom a zsírt és akkor nincs ideje úszkálni benne.
Ehhez persze kell egy kicsit szokni és kiismerni a zsírral sütögetést.
#5
Az a hálós fedél amit javasolsz, valóban jó a fröcsögés ellen, kivéve, amikor kiveszed és különösen, amikor beteszed a cuccot sz olajba.
Viszont ez a ragacs, amiről a Kérdező is írt, nem csak a fröcsögéstől van, hanem a felszálló olajos gőztől is nagyrészt.
7-es! Teljesen megértem a kérdezőt, a sült olaj vagy zsír szagát még az elszívó sem képes elvenni, utána mindenképpen szellőztetni kell. Én csak arra javasoltam a fröccsenésgátlót, hogy ne kelljen utána annyit takarítani. Személy szerint én a hús kivételekor sem vettem le teljesen a fröccsenésgátlót, hanem félredöntöttem, így nem fröcsögött annyira.
Én személy szerint nem ehetek semmi zsírosat egészségügyi okok miatt, jó ideje nem is sütök zsírban és olajban sem.
Airfryer-t használok, amihez nem kell zsiradék, vagy max. 1 kanállal. Igaz, nem minden olyan ízű, mint bő zsiradékban, de jóval egészségesebb. Meg kell szokni. Pl. a sültkrumpli, natúr húsok, zöldségek sokkal finomabbak, mint zsírban sülve.
Olajat ezer éve nem használok de a zsiradék az már csak ilyen. Én többnyire kókuszzsírt használok, de persze mindegy, a zsír az fröcsög kissé.
Amikor fritőzben sütök, utána napokig zsírszag van s le kell mosnom a fritőz fölötti üveges szekrényajtót is. Ezt nem hinném, hogy el lehetne kerülni.
A normál serpenyős sütögetéseim minimális kókuszzsírral történnek (amennyit megeszek az étellel), zsírosodik tőle az ottani ablak, de gyakran lemosom. Az ételszag rövidtávúbb s olyankor jólesik :)
Ha az étolaj még rosszabb, akkor részvétem. Nekem múltkor agyonhabzott és kifolyt a fritőzből a zsír (túl vizes volt a cucc?), ezt azért nehéz überelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!