Ti hogy tartjátok rendben a konyhaszekrényt?
Jelenleg olyan albérletben élek, ahol pici szekrény van. Meg tudok őrülni tőle. Különböző formájú vagy épp egyforma méretű edényeim vannak, szinte egyik sem megy bele a másikba, szóval tiszta káosz van odabent mindig nekem meg állandóan pakolásznom kell, ha valamire szükségem van. Sokat főzök, gép mosogat, már tényleg csak hajigálok be mindent, ahogy esik, úgy puffan, mert nincs türelmem még tetriszezni is velük...
Agyrém!
Nektek van valami trükkötök, hogy rendszerezett legyen a konyhaszekrény?
Próbáltam minden praktikus vackot megvenni, amit találtam. Belső polcok, osztó rekeszek, fedő rendszerező, stb. Ami használ: nagyobb konyhabútor. :D Tudom, ez nem megnyugtató.
Panelban élek és volt esze a tulajdonosnak a mosógépet is a konyhában elhelyezni biztos, ami tuti. Ha esetleg túl sok tárolóhely lett volna...
Már én sem vagyok képes rendet tartani. Behajítom, betaposom az ajtót és hálát adok a jó istennek, hogy decemberben nagyobb lakásba költözünk, sokkal de sokkal nagyobb konyhaszekrénnyel, több pakolórésszel. Agyban már ezt a konyhát rendezgetem, így nem idegesít a dolog.
Részvétem neked is!
Nekem viszonylag sok szekrényem van, de így is nehéz :D
Nos, direkt nem veszek sok főzőedényt, van 2 lábasom összesen (plusz 2 kicsi, vízmelegítésre, rizsfőzésre s egy kukta). Egy csomó nem használt tányért vettem a házzal, azok egy része a pincében leledzik.
Kihasználom a helyeket, amennyire tudom, a picike üvegeknek, aromáknak direkt van egy külön minipolc az egyik szekrény hátuljában (gipszkarton körbetekerve szigszalaggal, ahhoz az is elég erős :)). A fedők egy felső polc oldalán vannak, fedőtartón, sok eszköz pedig a falra akasztva, kések a késtartón a felső és alsó szekrény között. A befőttek épp elférnek a szekrény tetején, az üres befőttes üvegek a hűtő tetején vannak, a hűtő alatt is van egy szekrényke.
Mivel van sarokszekrényem, abba azért belefér minden nagyobb cuccom. A ritkán használtak hátul vannak, a normál lábosok elöl, ahogy logikus, igen alaposan tele van pakolva.
S rendszeresen rendet rakok a kényesebb helyeken. A műanyagos szekrényemben már nem fértem el, de rendrakás után sok hely lett benne, 1-2 dolgot, amit kb. sose használok, elpateroltam egészen máshova.
Sok tálam s magasabb keverőedényem van, azok gyönyörűen egymásba férnek, rengeteg van egy csokorban. A szekrény elég mély, a kisebb tálak mögött elfér rengeteg jégkrémes doboz (fagyasztós tároláshoz)...
Evőtálnál van, hogy egyforma a méretük, azok is egymásba mennek, sőt a kicsit nagyobb is a másikba, mivel felfelé szélesednek.
Tetriszezés a tartalékaimnál van. Többhavi ételmennyiség van a konyhámban s az előszoba/nappali határon. Az igazán mély, sütőhöz való szekrények rengeteg cuccot magukba tudnak foglalni, de sok sorban vannak, emlékeznem kell, mi hol van, mert anélkül nehéz.
Viszont falam kevés van, tele van a konyhám ablakokkal (pedig szeretem a felső szekrényeket :( ). Láttam paneles icipici konyhát, amiben 2 ember nehezen fér el, 3 sehogy, a sok falon azért össze lehet ügyeskedni egy csomó tárolóhelyiséget, még ha ebéd közben be is veri a fejét az ember (nem ott lakom, csak gyakran járok oda és mindig elfelejtem). De ott is kell az előtér beépített szerkrényének hatalmas tárolókapacitása, különben meg van lőve az ember normális edénykészlettel.
Van helyzet, hogy lehetsz bármilyen ügyes, nem férsz el az adott helyen. Amíg van másik helyiséged, ahol elfér, addig még jó... Ha nem, ki kell dobálni és praktikusabb készlettel dolgozni, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!