Milyen időközönként kell újra cserélni ezeket a dolgokat?
-Mosogató szivacs
-Törlő rongy
-Körömkefe
-Fogkefe
-Hajkefe
-Felmosófej
-Törölköző
-Fehérneműk
-Borotva
Nyilván ami már nagyon el van használódva,azt kidobom és veszek újat,de átlagban mennyi idő után ajánlott cserélni ezeket?
-Mosogató szivacs
Változó, amikor már látod, hogy nem tiszta.
-Törlő rongy
Ha mosható akkor míg el nem kopik
-Körömkefe
Amikor már nem tudja ellátni a feladatát. Ha már nem tudod tisztességesen elmosni
-Fogkefe
2 max 3 hónap (betegség esetén gyakrabban)
-Hajkefe
Sose volt még hajkefém.
-Felmosófej
Fajtája válogatja.
-Törölköző
Míg el nem kopik, meg nem unod.
-Fehérneműk
Ha kihízod.
-Borotva
Ha már életlen mindenképp. Eldobhatós 1 max 2, Jobb minőség 4-5. De attól is függ mit irtasz vele.
Nem hiszem, hogy a legtöbbnél van lejárati idő. Amikor elhasználódik. Én se dobom ki a drága, minőségi melltartómat azért, mert elmúlt 10 éves. Nem autógumi az, hogy elöregedjen és átkozottul ritkán hordom.
A fogkefénél még van ilyesmi, bár nem tudom az ajánlásokat, hiszen azt használjuk, de ha valaki havi egyszer csinál bármit a konyhában, akkor neki nem kell 1-2 hetente kidobálnia vagy alantasabb szerepkörűvé átmimősíteni a mosogatószivacsait, mint nekem :)
Körömkefém ha van, az többéves, sose használom, max. takarításra.
A törölközők sok évig bírják, főleg, ha nem használjuk őket. Tényleg nem lehet mit mondani rá. Ha elkopik vagy ronda, akkor dobjuk ki.
Kedves első válaszoló!
Nincsenek szüleim már rég és pápánál lakok,aki hirtelen beteg lett. 15 éves vagyok és szeretném megtanulni ezeket a dolgokat mivel senki nem segít. Remélem mostmár teljes az örömöd,hogy így beszóltál nekem.
A többieknek köszönöm a válaszokat! :)
-Mosogató szivacs: kb. havonta, de keveset mosogatok és utána mindig kiszárítom. Akkor is cserélek, ha valami nagyon durvát mosogatok, pl. tészta, pörkölt a bográcsból, stb.
-Törlő rongy: kikopott pólókat, törölközőket használok, és jó minőségű nedves rongyokat. A pólókat 2-3x kirázom, aztán dobom ki, a törlőt, amíg el nem foszlik.
-Körömkefe: ritkán használom, évekig jó.
-Fogkefe: minden negyedév elején dátum szerint cserélem.
-Hajkefe: ha tönkrement, vagy már nagyon koszos, nem lehet már kipucolni. Sokszor meglátok egy szebbet, azért cserélem, vagy mert nem válik be (pl. karcol, stb.)
-Felmosófej: hathetente (ha rám kerül a sor, én mosom fel a lépcsőházat, utána kidobom).
-Törölköző: 6-8 évente kicserélődnek, de évente-kétévente veszek újakat, jó minőséget. A régieket megunom, kicsit kopottak csak, de mennek porrongynak. Nem drága dolog a törölköző, szeretem a szépeket. (Mosni 1-2 hét használat után kell).
-Fehérneműk: naponta veszek tisztát, akkor dobom ki, ha tönkremegy (kilyukad, elszakad, elkopik, stb).
-Borotva: amikor már "karcol", ezt is tisztán kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!