Anyukák! Milyen időközönként takarítotok otthon? Ilyenkor mit csináltok?
-wc
-konyha
-szoba
-stb
Heti egyszer furdoszoba / wc
Porszivozas , felmosas heti 1-2
Konyha - ahogy hasznalom
3 gyerek,140 nm-es családi ház,rugalmas munkaidő(magánvállalkozás)
Naponta végig porszívózom a házat,és mindenhol felmosok(nem járunk be cipővel,háziállat sincs bent,a kutyánk teljesen kinti).Portörlés(egész házban) 3 naponta,wc-k,mosdók,kád,zuhanyfülke fertőtlenítését heti 2x csinálom.Az ajtókat,ablakpárkányokat hetente törlöm át vizes vileda kendővel.Ablakot évente 4 alkalommal pucolok,ilyenkor természetesen függönyt is mosok.A konyhai gépeket(mikró,sütő,főzőlap)hetente tisztítom,ám ha melegítés,főzés,sütés után szükséges rögvest kitakarítom.A mosogatót hetente fertőtlenítem/vízkőtelenítem.A mosógépet és a mosogatógépet 2-3 hetente indítom el egy tisztító programmal(és a hozzá való tisztítószerrel).Ágyat 2 hetente húzok.Hetente 2-3 alkalommal vasalok.Nem vagyok szuperanyu,egy hiperaktív,kényszeresen takarító,rendet tartó nő vagyok.Ebből a gyerekek szinte semmit nem éreznek(a kényszerességemből),mert napközben megcsinálok mindent(Ők suliban,oviban vannak),csak azt látják,hogy mindig tisztaság van.Ők is mindig elpakolnak maguk után,cipővel nem jönnek be,szóval "kompatibilisek" vagyunk.
Elozo, hat jol birod :)
Nalunk sincs kosz, de evi egyszer pucolok ablakot :)
Fuggony nincs ( kulfold, itt nem szokas )
Mondjuk en mosas manias vagyok, minden nap mosok, torolkozot, pizsamat egyszer veszunk fel. A kicsi az osszes ruhajat is.
Kb 10 eve nem vasaltam.
Beepitett szekreny van, polcok nincsenek igy szerencsere nem kell port torolni.
Naponta.
A WC kb 5 perc reggelente megsurolni egy kis wc tisztitoval, meg fertőtlenítő kendővel attorolni. A fürdőszoba se sokkal több idő zuhanyozás után.
A konyha folyamatosan takarítva van, ahogy használjuk. A gáz letorolve minden használat után, a pult szintén, a mosogató tisztán tartva, hetente dugulasmentesito bele.
A szobákban járóka vagy laminált padló van, itt minimum a soprogetes mindennap, legalább kétnaponta kiporszivozok és felmosok.
Az ablakokat 3 havonta jönnek mosni -ez nekem nem megy, röhej, de ez van.
Azért törölközőt és pizsamát egyszer felvenni, aztán mosni elég nagy energia és vízpazarlás..
Én hetente kérszer porszívózok, heti egyszer felmosás, fürdőszoba takarítás, portörlés. A konyhapult, asztal, tűzhely naponta takarítva van mosogatással egybekötve.
Fürdőszobát heti 1x, ha valami ronda, akkor letörlöm, de ennyi.
Konyhára nem tudok mit írni, használom minden nap, mosogatok minden nap, ha arra gondolsz, hogy kitakarítani alaposan magát a konyhát (szekrények, ilyesmik), akkor jó, ha félévente. :)
Porszívózni minden nap szoktam az egész lakásban, alaposabb, mint a söprés, és ugyanannyi ideig tart megcsinálni. Heti 1 felmosás, ezt mindig gyakrabban szeretném, de sosem jön össze.
14 hónapos kisfiunk van.
Fürdőszobát hetente suvickolom ki, köztes időben egyszer átmegyek a wc-n fertőtlenítő kendővel.
Konyhát naponta, használat után, utálom, ha kupis. Mosogatógép van, így nem egy nagy kunszt rendbetenni meg letörölni mindent.
Szobákban minden nap rendet rakunk reggel, meg a nap végén.
Robotporszívóm van egy olcsóbb fajta, az naponta körbemegy, én emellett heti 1x porszívózok alaposan ki mindenhol, plusz akkor mosok fel.
Port hetente-kéthetente törlök, ha nagyon elúszok (dolgozom is itthonról), van, hogy kimarad.
Ablakot évente 2x pucolok, ekkor mosok függönyt is.
Mosás heti átlag 2 nap, de akkor 3-4 program is megy attól függően, van-e épp törölköző, ágynemű stb.
Általában van egy alap tisztaság, azt tartom fenn. A gyerek miatt játékok vannak szanaszét a lakásban, de szerintem ez kb. mindenhol így van. Ezeket este összeszedem, napközben is néha, ha kezd sok lenni :)
Egy lányunk van egyébként, ő 17 hónapos.
Szia! Bár még csak terhes vagyok, de már anyuka így válaszolok.
Reggel felkelek, beágyazok, utána beindítok egy mosást. Ez a legegyszerűbb feladat, mert csak bedobom a gépbe a ruhákat, beleöntöm a mosógélt v mosóport, az öblítőt és elindítom a mosást. Utána elpakolom az edényeket a konyhában, elmosogatok, ha maradt és már nem fért a csepegtetőre, kicsit pakolászgatok. Elteszem a ruhákat is a szekrénybe. Főzök, főzés közben mosogatok is és pakolászok. Ebéd után kimegyek kicsit a levegőre, adok a macskáknak enni, majd felseprek és pakolászok. Lejárt a mosás is közben, teregetek, ha van még, beindítok még egyet. Port törlök, wc-t pucolok majd elpakolom az edényeket, teregetek, seprek és felmosok. Sötétedés után nem szeretek semmit sem csinálni, olvasok, vagy játsszok, vagy netezek. Este vagy megmelegítjük az ebédet és az a vacsi vagy hideget eszünk vagy összeütök valamit, ha esetleg elfogyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!