Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért nem érződik a frissen...

Miért nem érződik a frissen mosott ruhán az öblítő illata?

Figyelt kérdés
Jó minőségű mosószert és öblítőt használok, (Ariel+ kék lenor) és még sem illatosak a ruhák! Nem értem miért van ez, sogornőm ugyan ezt a mosóport ill. öblítőt használja, és neki hónapok után is megmarad a ruhákban az illat! Amikor kiveszem a mosógépből a ruhákat még lehet érezni az öblítő illatát, de már ekkor sem olyan intenzív, amikor pedig megszáradt szinte semmit nem lehet érezni! Miért?

2017. júl. 31. 14:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, nem most lett kiírva a kérdés, de azért válaszolok, hátha valakinek segíteni fog.

Én már belefáradtam az öblítő "háborúba". Nekem ugyanez volt a gondom. Hiába vettem jó minőségű mosószert és öblítőt,hiába takarítottam a gépet, hiába indítottam ecetes mosást, semmi sem használt. Bár, azt el kell ismerni, hogy nálunk nagyon kemény a víz, lehet ez is okozhatja, nem tudom.

Szóval meguntam a háborút és azóta nem igazán használok öblítőt, viszont nem bírtam elviselni, hogy nincsenek az illatos ruhák, ezért egy kicsit kotyvasztottam. Vettem Lenor illatgyöngyöt, egy keveset öntöttem egy üres spriccelős flakonba, öntöttem rá vizet és hagytam hogy a gyöngyök feloldódjanak. Mikor ez megtörtént alaposan felráztam és befújtam a frissen mosott ruhákat. Azóta olyan illatuk van a ruháimnak hogy mindenki érzi :D Arról nem is beszélve, hogy amióta így csinálom egy csomó pénzt megspórolok,mivel a gyöngyökből jóval több "öblítő" jön ki. Pazarolni sem pazarlok annyit, nem megy a lefolyóba a rengeteg öblítő, valóban csak annyit használok amennyi szükséges. Nekem ez a módszer vált be.

Ráadásul az arany lenornak annyira tetszik az illata, hogy néha a függönyöket és az ülőgarnitúrát is befújom vele. Olyankor az egész ház illatozik :)

2021. febr. 7. 20:57
 12/13 anonim ***** válasza:

Kipróbáltam az utolsó tippjeit de nekem az sem vált be.

Nem használok vagy 10 éve öblítő, teljesen felesleges, olyan erős a mosógép, hogy azonnal kiszedi a ruhából a plusz öblítő, tehát jól öblít a gép. Na és nekem szárítógépem is van, ott aztán total szagtalan marad minden. Sőt, amióta infláció van, a Perwoll mosogél sem az igazi, nemhogy illatos a ruha sőt még büdös ázott zokni szagú az összes ruha.

Nekem erre a mososzoda vált be.

2023. júl. 7. 08:36
 13/13 anonim válasza:
Drága, jó minőségű öblítőket használtam, Lenor, Silan, Coccolino. Új Indezit mosógép, a mosott ruha nem illatos ! Javasolták az illóolajat vízzel vegyítve, öblītőnek, de az sem vált be, lehet, hogy ecet lesz, attól legalább friss illata lesz a ruháknak és olcsó !
2023. júl. 29. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!