Miért nem érződik a frissen mosott ruhán az öblítő illata?
Nem kukacoskodásból, de jó helyre öntöd? :D
Nálam a kezdetekben, amikor külön költöztem, kiderült, hogy azért nem érzem, mert nem jó helyre öntöttem az öblítőt a 4 fakk közül :D
Tiszta a mosógéped? Ha el van vízkövesedve az is okozhatja..
Én 4-5 mosás után szoktam egy üres ecetes mosást csinálni, egyrészt tisztítja a gépet másrészt védi is.
Persze jó kérdés az is, hogy jó helyre öntöd-e? :D
20L
"Nálam az volt a gond, hogy a másfél kupaknyi öblítő egészen a max. jelzésig ért.
Amikor a mosógép engedte a vizet a mosóporos fakkba, az öblítőt is kimosta, mert túl folyt a max. jelzésen.
Így nem teszek csak egy kupaknyit bele és így már illatosak a ruhák."
Ezt másoltam,mert nekem mindig nagyon finom illatúak a ruháim,szerencsére.. Régi mosógépünk mosott úgy,hogy mire kivettem a gépből nem volt öblítő illata.(Aztán nem rég bedöglött,hála istennek,azóta szerelmes vagyok az új mosógépbe, és a ruhák illatába.)
De az is lehet,hogy túl kemény a víz nálatok. Illetve a gép vízköves. (ecettel nem árt heti/két heti egyszer elindítani egy üres mosást )
Illetve,ha a lakás hűvös,párás,akkor se maradnak meg az illatok.
Egyébként én mindig leállítom 10-15 percre a gépet, amikor öblít, ("öblítőstop")és csak utána engedem centrifugálni. Az illat így - az áztatás miatt - sokkal tovább megmarad.
Esetleg kint friss levegőn szárítani nem tudod?
Vagy legalább nyisd rájuk az ablakot..
Illetve higítod az öblitőt,vagy úgy rakod bele ahogy van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!