Astrophytumokat kell teleltetni?
Szinte minden kaktuszt kell teleltetni. Kivéve pl. az olyan levélszerű szártagokkal rendelkező, esőerdei fajták, mint a karácsonyi vagy a levélkaktusz.
A gömbkaktuszok mindegyike igényli a teleltetést.
9-10 fok jó. Ameddig fel nem hozod őket, addig ne öntözz, egy kicsit se.
Semelyik gömbkaktusznak nem létszükséglet a fény a hideg helyen, szárazon való teleltetés alatt. Ilyenkor minimálisra csökkennek az életfunkciók. Legfeljebb tavasszal kihordva kicsit óvatosabban kell a naphoz szoktatni őket.
Én is teleltettem régebben vaksötét helyiségben, és akkoriban is rengeteg volt a virág.
Sőt, két letört sarjat (Opuntia és Mammillaria) egyszer bent felejtettem, mert belehajítottam őket egy porcelánedénybe, amikor a macska beszabadulva közéjük mászott.
Tél eleji behordáskor találtam meg őket az edényben.
A következő tavasszal, tehát másfél év után kiültetve szépen begyökeresedtek és megnőttek.
Korábban úgy hallottam, hogy másfél év alatt sötét helyen teljesen kivilágosodnak a kaktuszok, de az enyéim csak egy fél árnyalattal lettek világosabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!