Hogyan tüzeljek el több, mint egy mázsa árpát?
Beázott egy vashordóban tárolt kb.130kg árpám. Dohos,büdös,penészes majdnem fele...a többi is átvette a szagot.
Kérdésem: Kazánban el tudnám e tüzelni,-és hogyan?
Végül is el, de előbb ki kéne szárítani, mert különben csak füstölni fog, meleget nem ad, sőt, még annak a tüzelőnek a hatásfokát is lerontja, amivel eltüzelnéd. Így viszont már több vele a germó mint amit ér az egész, szóval inkább öntsd ki a komposztálóba vagy a tyúknak/malacnak.
Egyébként sem lenne túl gazdaságos eltüzelni: ha vékonyan rakod akkor áthullik a rostélyon, ha meg vastagon rakod, akkor meg túl tömör lesz és nem tudja átjárni a levegő, meg a rostély lyukait is eltömi.
Valami lyukacsos alátét kell.
Pl. ha kallódik valahol egy mosógépdob, abból lehet vágni egy darabot, a szélein felhajtva. Biztos áthullik valamennyi azon is, de azért úgy gondolom, használható. Pár begyújtástól el se ég a vas.
(Arról jutott eszembe, hogy pont most akarok egyet leadni ócskavasba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!