Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen trükkökkel tehetném...

Milyen trükkökkel tehetném élvezetesebbé a házimunkát? És milyen tisztítószereket használjak?

Figyelt kérdés

Elsősorban az a kérdésem, hogy mivel helyettesíthetném pl. a domestost, flóraszeptet, ami nem olyan büdi mint ezek és nem olyan agresszív, de mégis fertőtlenít.

Legnagyobb utálat, mikor wc-t kell pucolnom, ülőkétől a lukjáig, utána jöhet a csap fertőtlenításe, hiszen érintekezik a wc-s törlőronggyal, persze belül már kefélem.

A másik undor a kuka mosása, én a kádban szoktam, de nincs valami más módszer, esetleg fert. spray?

A fölmosást már sikerül kissé megkedvelnem, vettem szuper illatos felmosó szert, így élvezetesebb. Szeretnék tanácsokat kérni, ki hogyan oldja meg hogy ne legyen egy rémálom a házimunka bármelyik része, hogy aztán gyakrabban legyen kedvem hozzá. Előre is köszönöm!

2008. okt. 5. 11:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én ajax-ot hasznàlok,mert az szàmomra nem büdös,de vannak bio vegyszerek,azok se olyan szuros szaguak.

A kukàt én ugy oldom meg hogy beleöntök fertötlenitö szert,bàrmelyik,ami neked bevàlt,és rà forro vizet.Hagyom àllni,aztàn a tusolo alatt könnyeben kitisztitom,és nem is olyan büdi.wC.HEZ HASZNÀLJ GUMIKESZTYÜT,ÉS WC KEFÉT,egyszerüen wc-kacsàval pucold ki,a külsö felületre meg külön hasznàlj egy erre kivàlasztott rongyot,szivacsot stb.

De hogy ne kelljen belenyulni a wc-be, meg pisiszag,van wc tabi,amit a tartàlyba kell dobni,és kék lesz a viz töle,plussz illatosit.A csapot takaritsd utoljàra és arra is célszerü külön rongyot hasznàlni,de én ugy oldom meg hogy fertötlenitö szer,vagy vizköoldo szer,szivaccsel pucolom,és a végén hàztartàsi papirral törlöm,amit utàna azonal kilökhetek,és garantàlt baci mentes a csap.

A kukàt jobb ha ugy csinàlod,hogy beleteszel egy kukàsszàkot,és abba megy a szemét,igy ha megtelte,egyszerüen a kukàszsàkot kiemeled,és a kuka tiszta marad,nem kell takaritanos,max havonta egyszer,akkor se a szemét maradvànytol.

Egyébként meg vannak maszkok arra hogy ne lélegezd be a szereket.

Nagyobb àruhàzakban talàlsz ilyet.

2008. okt. 5. 11:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja a szekrények portàlanatisàra a Pronto kivàlo,nagyon kellemes hosszantarto az illata,és bör baràt!

A szekrényekbe tehetsz illatosito pàrnàcskàkat,a szobàkba önmüködö illatositokat!

a porszivozsàkjàba is lehet illatositott gyöngyöket kapni!

2008. okt. 5. 12:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ :) Asszem hasznát, veszem, egyébként kukás zsákot használok, de valahogy mégis mindig megy mellé is, ja meg a teteje ahogy hozzáér a trutyihoz, be szokott penészesedni :(
2008. okt. 5. 12:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed első felére: egy rádió, vagy CD, valami jó zenével sokat segíthet.
2008. okt. 5. 12:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Érdemesebb nagyobb méretü kukàt venned,ami sima fedövel van ellàtva,müanyagbol.Nem is dràga,és jobban jàrsz vele,meg ugye ha a zsàkot ugy veszed,hogy passzol a kukàhoz,és a szàjàt a kuka oldalàra lehajtod,akkor esélye sincs mellé mennie,max a tetejéhez ér,de az kisebb gonddal jàr:)

Elsö voltam.

2008. okt. 5. 13:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A tisztítószerekről én már nem írok, jókat írtak az előttem szólók. Én se repesek a házimunkáért, és elég nekiállnom, de felcsapom a fejemre a fejhallgatót, bugyim szélére vagy a cicifix pántjára karabinerezem az mp3-lejátszót, kapcsolok jó pörgős zenét, és máris jobban megy. :)
2008. okt. 5. 14:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hozzáteszem, hogy ruha persze van rajtam, csak azért a fehérneműre pakolom a lejátszót, hogy a drótot el tudjam dugni a gönc alá, ne lógjon útba. :)
2008. okt. 5. 14:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kapni eldobható, Domestos-szal átitatott törlőkendőket, ha azzal törlöd a wc külsejét, megspórolod a csapmosást.

A kukánál sokat segít, ha időben kiviszitek belőle a zacskót, és nem várjátok meg, amíg már a tetejét súrolja a szemét. Kimondottan trutyis szemetet (pl. kajamaradék) külön be szoktam tenni kisebb nylonzacskóba, kötök rá egy csomót, és úgy dobom be a kukába.

2008. okt. 5. 17:27
 9/10 anonim ***** válasza:
44%

Véleményem szerint használj hagyományos(sósav, hypo)szereket!

Ezeknél jobbat nem fogsz találni! Ne higgy a reklámoknak!

Nézd át ezt az oldalt:

[link]

Remélem, hasznos lesz!

2008. okt. 6. 20:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi választ is! Igen, kukát fogunk is venni nagyobbat, úgy a szokásos húzózáras zsákunk is jobban ki lesz használva, mert nagyobb mint a mostani kuka. A domestosos törlőkendő meg eszembe juthatott volna hogy itthonra is használható, hiszen most vettem wc-ülőke fertőtlenítőt:) , igaz dm-eset, a kórházi csomagomba, mert szülni fogok. Köszi a praktika oldalt is, már kerestem, de csak hasonlót a találtam.
2008. okt. 7. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!