Spórolni szeretnék, még pedig úgy, hogy a drága tisztítószereket, élelmiszereket stb. lecserélném különböző hipermarketek saját márkás termékeire. Kinek mi jött be?
Pl. a Lidls sütőmargarin nagyon jó, Rossmannos wc papírt veszek. Ha üdítőre vágyunk, akkor a Freeway-es colát isszuk.
Nektek mi vált be?
takarítani: 20% ecet + hipó,
lefolyótisztítás: 5l-es viannis sósav 700 Ft
mosogatni lidlis 129Ft-ért
1kg rizs lidlben 199 Ft
üdítő: 1,5 l citromlé 139 Ft lidl + 1 kg cukor + sok víz ;)
ha sokat szeretnél spórolni, akkor takaríthatsz ecetes/citromleves vízzel is, tükröt pedig icipici borotvahabbal, és csíkmentes lesz:) az ecetnél úgysem tudnak jobb baktériumölőt adni, abban biztos lehetsz! vízkőoldó helyett is használhatod, mosógépben is. ha pedig új ruhát veszel, áztasd be ecetes vízbe, és akkor meg fogja őrizni a színét, a szag pedig rögtön az első mosással kijön.
sampont, bőrápolót pedig készíts magadnak, sokkal jobb,mint a bolti, olcsóbb is, a neten találsz egy csomó receptet hozzájuk.
én mindent a lidl-ben veszek, annál olcsóbb nem nagyon van, és attól, hogy ismeretlen márkák, ugyanolyan jók, mint a drágábbak!
nem is együtt kell, hanem egymás után v. külön-külön
de nem lesz belőle klórgáz, ha összeöntöd sem ;)
A lidlből:
Kávé a dupla csomagolású melange
fürdőszoba tisztító
általános felmosó
tusfürdő
wc papír
rizs
olaj
tészta
vaniliás túrókrém
Aldi
200g os mogyorós, mandulás csoki:)
Ciki nem ciki,múltkor annyira hóvége volt nálunk hogy döntenem kellett,mosóport veszek vagy ennivalót.Én az utobbi mellett döntötem értelemszerüen.
De itt jött a gond.Páromnak kötelzö a munkahelyére a fehéring.Ezen az oldalon utána érdeklödtem és ajánlották hogy rakjak be a mosógépbe szódabikarbónát és úgy mossam ki.És hófehér lett,szebb mint elötte.Azóta csak úgy mosom a fehéreket,és boltos nénink tanácsára kifogom próbálni a mosószódát.1kg-os 800ft és hónapokig elég.Szerinte az olcsó és a drága mosópor között az a külömbség hogy a drágábba több a szóda mint az olcsóbba.
Köszönöm az ötleteket!
Kedves Utolsó Válaszoló! Mennyi szódabikarbónát raktál a mosószerhez a fehér ingeknél?
amit nyugottan elhagyhatsz (már ha eddig használtad:
vízlágyító adagolása a mosópor mellé (a mosópor eleve tartalmaz vízlágyítót).
Ugyanígy a drága zsíroldószereket is elhagyhatod. Használd a mosópor vagy trisót:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!