Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan takaríthatnám ki ott a...

Hogyan takaríthatnám ki ott a wc-t?

Figyelt kérdés

Hátul középen, ahol folyik ki a víz, egyszerűen nem bírom letakarítani. Hiába Duckozom körbe, hagyom hatni, aztán körbesúrolom, ott nem akar lejönni a piszok. Mit tehetnék?

[link]

2016. okt. 8. 15:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Harpic max!!!A fekete.
2016. okt. 8. 15:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez a lerakódás a vízkőtől van, lesikálni nem is nagyon lehet önmagában. Vízkőoldóval viszont könnyen eltávolítható, még ha esetleg nem is elsőre (lerakódás minőségétől és vastagságától függ). Gyanítom, hogy az #1 által javasolt fekete Harpic is ilyesmi kemikália, vagy tartalmaz vízkőoldót (valamilyen erős savat, többnyire sósavat).
2016. okt. 8. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen,ilyesmi.Nem is szabad mással keverni,mert olyan erős gőz,meg kaparó,maró szag keletkezik,mint egy mérgező vegyszertelepen.Egyszer véletlenül Domestossal kevertem,nem lehetett levegőt venni.De magában finom illata van,és olyan utána a WC,hogy szinte enni lehet belőle.
2016. okt. 8. 16:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

#3 A kaparó szagot többnyire a klórgáz okozza (erősen mérgező gáz, és tönkreteszi a nyálkahártyákat (ettől csíp, mar). A Domestos fő hatóanyaga az NaOH, míg a sósav = HCl. Előbbi nagyon erős lúg, utóbbi pedig erős sav. Ha kevered őket, akkor a következő reakció játszódik le:

NaOH + HCl = NaCl + H2O

Igaz, a végtermékek közül egyik sem mérgező (konyhasó és víz), de a reakció közben igen nagy mértékű a hőfejlődés, gyakorlatilag felforr a keverék, ettől pezseg. A hő miatt viszont a reakcióban még részt nem vett HCl molekulák kötései felbomlanak, hidrogéngáz és klórgáz fejlődik. Utóbbi jellegzetes fertőtlenítő szagú, csípős, kaparó-maró gáz, nem mellesleg erősen mérgező is. Ezért nem szabad keverni a különböző kemikáliákat, legfőképp zárt, vagy rosszul szellőz(tethet)ő helyiségben nem (akár életveszélyes is lehet!).

2016. okt. 8. 17:27
 5/8 anonim ***** válasza:
82%
Figyelj, ezt rém egyszerű leszedni. Egy kis darab vattát, vagy rongydarabot bemártasz ecetbe, és jól beteríted vele, kicsit a perem alátéve. Este érdemes, ha már nem kell kimenni előreláthatólag, hogy éjszaka hasson (pár óráig érdemes rajta hagyni. Utána leveszed, kidobod, a wc-t lehúzod, és csillogó, hófehér lesz. Én ezt kb. havonta egyszer megcsinálom, és nem is jutunk el erre a szintre.
2016. okt. 8. 17:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Én citromsav és kevés víz keverékével kenem be hagyom 15-20 percig hatni és leöblítem.
2016. okt. 9. 19:23
 7/8 anonim válasza:
Az 5-ös jól mondja. Nekem már nagyon sokszor lejött onnan ecettel!
2016. okt. 12. 16:02
 8/8 anonim válasza:
Nekem a fehér bref a tuti, vízkőoldós, mindent leszed!
2016. okt. 14. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!