Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan takaríthatnám le a...

Hogyan takaríthatnám le a tűzhely rácsáról a zsírt és a koszt?

Figyelt kérdés

Olyan albérletbe költöztünk, ahol szerintem sosem takarították le a rácsot, több évnyi zsiradék lehet rajta.Well Done hideg zsíroldót vettem, már legalább 6x befújtam vele de még szintes semmi nem jött le.Késsel is vágom róla, de zsíros marad a levágott réteg alatt is.

Most 3 órája ázik a fürdőkádba mosogatószeres vízbe, annyit értem el, hogy könnyebb vágni róla, de még mindig olyan.Mit tehetnék még?

2012. nov. 20. 12:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Édesanyámtól tanultam: az ilyen ráégett zsíros kormot úgy lehet eltávolítani, hogy egy megfelelő méretű edényben (pl. mosófazékban)forró trisós vízben kell a szennyezett edényt (vasat) főzni. Kb. negyed órás "beavatkozás" után a szennyeződés egész könnyen eltávolítható.
2012. nov. 20. 12:43
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
WellDone hideg zsíroldója nagyon hatásos. Ráfúfod, rajta hagyod kb negyed óráig, és letörlöd szivaccsal. Gumikesztyű szükséges!
2012. nov. 20. 13:38
 3/11 anonim ***** válasza:
55%
Van erre külön tűzhelytisztító spray, amivel elég befújni és rajtahagyni pár percig. A szocializmus idején vizes súrolóport vittünk a felületre, azt hagytuk rajta pár percig.
2012. nov. 20. 13:40
 4/11 anonim ***** válasza:
55%
Én is a WellDone hideg zsíroldót használom.
2012. nov. 20. 13:50
 5/11 anonim ***** válasza:
39%
Nekem is Well Done hidegzsíroldóm van itthon. Nekem ez nagyon bevált. Ha már beáztattad a rácsot, akkor cserélgesd a vizet. Minél forróbb, annál jobb. Után én még befújnám zsíroldóval is, és csak ezután súrolnám.
2012. nov. 20. 14:11
 6/11 anonim ***** válasza:
78%

A nagyját inkább kapard le erősen valami késsel, de lehetőleg tompával, be ne vágd magad, annyit nem ér az egész!

És utána nyomasd rá a zsíroldót. De azt meg legjobb szabad levegőn használni, mert annyira durva egy szer... És tényleg gumikesztyűben csináld, különben még ekcémás is lehetsz tőle!

2012. nov. 20. 14:31
 7/11 anonim ***** válasza:
a well done nagyon jó cucc. anyum úgy szokta, hogy éjjelre fújja be vele a gáztűzhelyünk rácsát. de ha ez se hatásos akkor nem tudok jobbat :S
2012. nov. 20. 16:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha be tudod áztatni, akkor ne mosogatószeres vízbe áztasd, hanem mosószódásba.
2012. nov. 20. 17:37
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi Mindenkinek!

Well Done hideg zsíroldóval csinálom én is, de úgy látszik erre a makacs szennyeződésre ez sem elég...Tegnap egész nap zsíroldóztam és áztattam, jobb mint volt, dehát a tisztától még nagyon messze a rács...

2012. nov. 21. 10:16
 10/11 anonim válasza:

Egy költözésnél mi is így jártunk, semmi nem segített, végül a kertben tüzet raktunk és leégettük a több éves zsír és étellerakódást, égetés után kalapáccsal enyhén megütögettük és minden lejött róla utána használtunk egy hasonló oldószert/tisztítószert mint amit te is de a neve nem jut eszembe, bár a lényeg amúgy is a tüzes megoldásban rejlik.

Remélem tudtam segíteni

2012. nov. 26. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!