Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Igaz lehet, hogy egy új...

Igaz lehet, hogy egy új modern és a sütőjében termosztátos gáztűzhelynél nem jön ki (annyira) a gázszolgáltató nyomáscsökken (t) ése?

Figyelt kérdés
Egy 8 éves, nagyon egyszerű gáztűzhelyem van, de mint ma reggel és hetek óta alig tudok főzni rajta. Nem tudom, hogy megoldás lenne-e egy új, komolyabb gáztűzhely.

2012. jan. 21. 10:07
 1/10 anonim válasza:
Üdv! Igen ! Hiszen a felujítási költségből(alkatrészek cseréje+munkadíj)tudsz vásárolni ujat.Egyszerűt javaslok mint a régi,minnél egyszerűbb annál nagyszerűbb sőt az alkatrész is olcsóbb hozzá.Vesta tűyhelyet ajánlok 40-50 ezerből kijön.A flexi csövet az az a bekötő csövet is ki kell cserélni mert,ahogy írtad 5 évnél régebbi.Ha viszont fix a bekötés az ujhoz( nagy valószínűséggel nem lessz jó)A kkor ígyis ugyis flexi cső kell a bekötéshez
2012. jan. 21. 10:44
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem is gondolkodnám felújításban, mert nem igazán szerettem sosem ezt a tűzhelyet. Sosem volt az "igazi". Az a problémám inkább, hogy ma is tapasztalom, hogy alig tudok főzni, mert gázszolgáltatóék megint adnak annyi nyomást, amennyi kellene, 3 héttel ezelőtt pl. még nem volt ilyen probléma.

Van egy ismerősöm és azt mondta, hogy ugyanakkor, amikor Anyuja tapasztalja a nyomáscsökkenést a régi tűzhelyén, akkor az ő tűzhelyén, ami szintén kb annyi idős, mint azt enyém SEMMIT nem tapasztal.

Csak azon múlna, hogy valami vagy új vagy felújított és nem régebbi?

2012. jan. 21. 11:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Már a gázművekkel való szakításon is erősen gondolkodom...
2012. jan. 21. 11:53
 4/10 anonim ***** válasza:

Én sem az előző lakásom 35 éves tűzhelyén (Főgáz), sem a mostani 3 éves tűzhelyemen (Tigáz) nem veszek észre ilyen dolgokat. Persze a tűzhely állapota, tisztasága nagyon fontos.

Problémádat inkább annak tudnám, be, hogy valami ok folytán elkoszolódott a fúvóka (ha leveszed a lángelosztót, általában látszódik), ezt nem is nehéz összehozni, mert ha mosószeres szivaccsal takarítod, és a hab odamegy, majd rászárad, akkor lazán kitakarja a fúvóka felét...

A gázszolgáltató nem csökkent nyomást, semmi haszna nem lenne, ugyanis a nyomás, amit kapsz a te otthonodban van beállítva egy ehhez hasonló ( [link] ) nyomáscsökkentővel, ha jól tudom 30 milibar nyomásra, ami annyira kicsi, hogy még tüdőből is nagyobb nyomást tud fújni az ember. Az viszont benne van a pakliban, hogy a nyomáscsökkentőd vacakol a hidegben...

2012. jan. 21. 12:57
 5/10 anonim válasza:
Annyira hideg még nemvolt ,hogy a nyomás csönkentő lefagyon,ha csak nem romlott el.Inkább egy uj biztonságosan működő gáztűyhely.
2012. jan. 21. 14:07
 6/10 A kérdező kommentje:

Nyomáscsökkentő az a gázórával együtt az előszobában van, plusz 22 fokban, reggel kábé 20 fok lehetett... nyáron meg mondjuk plusz 25-ben... sosem volt mínusz fokokban... :)

Fúvóka tisztának látszik. (laikus szemmel nézve)

Érdekes, amikor felkapcsolom a gázt, hirtelen viszonylag nagy láng van, majd csökken és néhány másodpercre picit megint fellobban, majd végleg kisebbre kapcsol. Ahogy én gondolom, szerintem ez a csövekben lévő felhalmozódott gáz miatt lehet.

Reggel még csak "kicsi" volt a gáz, délelőtt már egyenesen sárga... most nem annyira sárga és nagyobb...

Az egésznek a periodikussága az érdekes, évekig nem volt gond, 1 évvel ezelőtt vettem észre, hogy kisebb lett a láng, hónapok teltek így el. Majd egyszer csak újra nagyobb lett a láng...

Most 2 hete, megint egyik napról a másikra "ment el" a normális láng...

A sütő rész lángja is ugyanígy ugyanakkor csökken, mint a többi. Egyszerre piszkolódott volna el? Hát lehet.

Fura, hogy hajnalban, este és hétvégén szokott "súlyosabb" lenni a helyzet, és más is tapasztalt már ilyeneket.

De lehet, hogy az én készülékemben van a hiba... :), és csak az indokot keresem, hogy lecserélhessem egy újabbra, netán elektromosra...

2012. jan. 21. 16:08
 7/10 A kérdező kommentje:

Szóval, hogyan tudna átmenetileg is nagyobb láng égni, ha piszkos lenne a fúvóka?

Kár, hogy nem értek hozzá... mert így csak tippelgetek...

2012. jan. 21. 16:10
 8/10 A kérdező kommentje:

Hoppá, mit találtam egy szakértőtől...

"Az előfordulhat, hogy a gázvezeték nyomása ingadozik, különösen, ha egyszerre sok felhasználó kapcsolódik a rendszerbe. Ez megtörténhet egy téli napon, mikor fűteni kell, s különösen vasárnap vagy ünnepnap délelőtt, mikor a fűtés mellett a legtöbb háziasszony főzésre is használja a gázt."

Igaz én csak főzök gázzal, nem fűtök, meg az egész társasház is csak főz... Na de hajnalban biztos nem... szóval akkor? :)

Hát akkor azt hiszem, hogy át fogok térni a teljes árammal való főzésre (bármilyen drága is, már a kialakítás is), mert nagyon nem szeretem, amikor kiszámíthatatlan valami, hiába olcsó...

2012. jan. 21. 16:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Még egy dolgot érdemes volna megnézetni!

Ahol bemegy a lakásba a gáz,a nyomáscsökkentő bemeneti részénél van egy kúpos kerámia szűrő.Azt ki kellene cseréltetned. A szolgáltató dolga,ingyé van.

Mivel mi az utca/vezeték végén vagyunk,(meg amúgy is sz@r a gáz)nálunk 5~6 évente cserélni kell.

2012. jan. 21. 18:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket, azt hiszem, hogy tűzhelycsere lesz :)
2012. jan. 24. 04:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!