Igaz lehet, hogy egy új modern és a sütőjében termosztátos gáztűzhelynél nem jön ki (annyira) a gázszolgáltató nyomáscsökken (t) ése?
Nem is gondolkodnám felújításban, mert nem igazán szerettem sosem ezt a tűzhelyet. Sosem volt az "igazi". Az a problémám inkább, hogy ma is tapasztalom, hogy alig tudok főzni, mert gázszolgáltatóék megint adnak annyi nyomást, amennyi kellene, 3 héttel ezelőtt pl. még nem volt ilyen probléma.
Van egy ismerősöm és azt mondta, hogy ugyanakkor, amikor Anyuja tapasztalja a nyomáscsökkenést a régi tűzhelyén, akkor az ő tűzhelyén, ami szintén kb annyi idős, mint azt enyém SEMMIT nem tapasztal.
Csak azon múlna, hogy valami vagy új vagy felújított és nem régebbi?
Én sem az előző lakásom 35 éves tűzhelyén (Főgáz), sem a mostani 3 éves tűzhelyemen (Tigáz) nem veszek észre ilyen dolgokat. Persze a tűzhely állapota, tisztasága nagyon fontos.
Problémádat inkább annak tudnám, be, hogy valami ok folytán elkoszolódott a fúvóka (ha leveszed a lángelosztót, általában látszódik), ezt nem is nehéz összehozni, mert ha mosószeres szivaccsal takarítod, és a hab odamegy, majd rászárad, akkor lazán kitakarja a fúvóka felét...
A gázszolgáltató nem csökkent nyomást, semmi haszna nem lenne, ugyanis a nyomás, amit kapsz a te otthonodban van beállítva egy ehhez hasonló ( [link] ) nyomáscsökkentővel, ha jól tudom 30 milibar nyomásra, ami annyira kicsi, hogy még tüdőből is nagyobb nyomást tud fújni az ember. Az viszont benne van a pakliban, hogy a nyomáscsökkentőd vacakol a hidegben...
Nyomáscsökkentő az a gázórával együtt az előszobában van, plusz 22 fokban, reggel kábé 20 fok lehetett... nyáron meg mondjuk plusz 25-ben... sosem volt mínusz fokokban... :)
Fúvóka tisztának látszik. (laikus szemmel nézve)
Érdekes, amikor felkapcsolom a gázt, hirtelen viszonylag nagy láng van, majd csökken és néhány másodpercre picit megint fellobban, majd végleg kisebbre kapcsol. Ahogy én gondolom, szerintem ez a csövekben lévő felhalmozódott gáz miatt lehet.
Reggel még csak "kicsi" volt a gáz, délelőtt már egyenesen sárga... most nem annyira sárga és nagyobb...
Az egésznek a periodikussága az érdekes, évekig nem volt gond, 1 évvel ezelőtt vettem észre, hogy kisebb lett a láng, hónapok teltek így el. Majd egyszer csak újra nagyobb lett a láng...
Most 2 hete, megint egyik napról a másikra "ment el" a normális láng...
A sütő rész lángja is ugyanígy ugyanakkor csökken, mint a többi. Egyszerre piszkolódott volna el? Hát lehet.
Fura, hogy hajnalban, este és hétvégén szokott "súlyosabb" lenni a helyzet, és más is tapasztalt már ilyeneket.
De lehet, hogy az én készülékemben van a hiba... :), és csak az indokot keresem, hogy lecserélhessem egy újabbra, netán elektromosra...
Szóval, hogyan tudna átmenetileg is nagyobb láng égni, ha piszkos lenne a fúvóka?
Kár, hogy nem értek hozzá... mert így csak tippelgetek...
Hoppá, mit találtam egy szakértőtől...
"Az előfordulhat, hogy a gázvezeték nyomása ingadozik, különösen, ha egyszerre sok felhasználó kapcsolódik a rendszerbe. Ez megtörténhet egy téli napon, mikor fűteni kell, s különösen vasárnap vagy ünnepnap délelőtt, mikor a fűtés mellett a legtöbb háziasszony főzésre is használja a gázt."
Igaz én csak főzök gázzal, nem fűtök, meg az egész társasház is csak főz... Na de hajnalban biztos nem... szóval akkor? :)
Hát akkor azt hiszem, hogy át fogok térni a teljes árammal való főzésre (bármilyen drága is, már a kialakítás is), mert nagyon nem szeretem, amikor kiszámíthatatlan valami, hiába olcsó...
Még egy dolgot érdemes volna megnézetni!
Ahol bemegy a lakásba a gáz,a nyomáscsökkentő bemeneti részénél van egy kúpos kerámia szűrő.Azt ki kellene cseréltetned. A szolgáltató dolga,ingyé van.
Mivel mi az utca/vezeték végén vagyunk,(meg amúgy is sz@r a gáz)nálunk 5~6 évente cserélni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!