Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mennyit takarítotok egy héten?

Mennyit takarítotok egy héten?

Figyelt kérdés
kort és nemet írjátok le, és hogy mennyit dolgoztok egy héten.
2010. ápr. 24. 16:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Gyeden vagyok itthon egy 20 hónapos kislánnyal meg van egy 28 hetes pocaklakóm. Kertes ház, kutya-cica benn alszik, napközben ha akar, kimegy.

Minden nap porszívózok és felmosok, hetente egyszer-kétszer (szükség szerint) törölgetek port, havonta pucolok ablakot, mosom a függönyt. A fürdőszobát minden nap rendbe teszem, felmosom, letörölgetem a mosdót, kimosom a kádat, hetente egyszer ott is nagyobb takarítás. Naponta kétszer mosom a teraszokat (ha nem a kutyák hozzák fel a koszt, akkor a lányom hordja fel a homokozóból a homokot).

2010. ápr. 24. 16:49
 2/11 anonim ***** válasza:
én hetente többször, mikor hogy, van egy 3 éves lányom, egy 2 éves fiam, és egy pocaklakóm. Szinte miután kitakarítok, másnap megint kell, mert valahogy mindig rendetlenség lesz. 22/l
2010. ápr. 24. 17:32
 3/11 anonim ***** válasza:

Hetente kitakarítom a fürdőszobát (lemosás, vízkőtlenítés, fertőtlenítés), porszívózni egy héten egyszer, max. kétszer szoktam, felmosni csak akkor, ha nagyon muszáj. A konyhában a mosogatót, pultot, tűzhelyet mindig letakarítom, ha kimegyek (szerencsére ez is heti 2-3 alkalom csak).

Heti 25 órát töltök az egyetemen, 25-30 órát dolgozom, 4-5 órát töltök a könyvtárban, plusz amennyit bírok, itthon tanulok. Nincs túl sok időm takarítani, a fürdőszobát tartom csak nagyon fontosnak, mert azt közösen használjuk a lakótársammal és ő nagyon igénytelen.

Ha minden jól megy, jövő héttől felveszek egy takarítónőt, mert még ennyi takarítást is alig bírok :(

2010. ápr. 24. 17:33
 4/11 anonim ***** válasza:
ja, lemaradt, 21/L
2010. ápr. 24. 17:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Én minden nap takartok!Alapdolgokat naponta többször is!Mosogatás, asztal, pult törlése, felsöprés!Ezeket többször is!Ablakok , függöny 2-3 havonta, porszívó minden nap!Fürdő minden nap felmosva,kád, kézmosó kimosva!A vízkőmentesítés szombaton van!A wc-t is minden este femosom, mikor a fürdéssel készen vagyunk, mert a fürdőt mindenképpen kell, így egyúttal átlépek a wc-be is!Minden este domestos bele, de a vízkőmentesítés ott is szombaton van!portörlés igény szerint, mikor kedvem, időm, engedi, ill amikot látom hogy időszerű!kb 2 hetente!A 4 éves lányom, és a 32hetes pocakban lévő baba mellett bőven elég, főleg hogy van nagy udvar, és fűnyírás, udvarsöprés, stb is az én reszortom!
2010. ápr. 24. 17:59
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát én nem vagyok ilyen pedáns mint a többiek,utálom a vegyszereket ,három gyerekem van,18,7,2 évesek ,40 éves vagyok. Naponta többször elektromos seprűvel felsöprök,hetente 2x mosok fel,kivéve ha sár ,homok stb...közbejön:)többször mosogatok,szinte naponta mosok,a fürdőt igény szerint takarítom,na nem várom meg hogy pislogjon:) na de mindenneap domestos...naneeee,ja és mindenki tudja hogy kell fürdés után a kádat,kézmosás után a mosdót,Wc után a wc-t otthagyni rendben,tisztaságban...vegyszerek nélkül! Vegyszert,többhetente használok és higgyétek el nem vagyunk,koszosak,büdösek,sem igénytelenek...:)
2010. ápr. 24. 18:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Az előttem lévőket olvasva én sem vagyok takaritómániás :) Heti 1x porszivózás/felmosás, konyha a napi mosogatással együtt tisztántartva, fürdőben havonta 1x nagytakaritás, egyébként meg felmosás hetente.

29/L

2010. ápr. 24. 20:00
 8/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
2010. ápr. 24. 21:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Egyedül lakom + egy macsek. Hetente porszívózás, portörlés, felmosás. Ezen kívül naponta a cicus lakhelye körül a szőnyeg kirázása, felseprés. Wc-pucolás naponta, fürdőkád és mosdó sikálás szintén naponta minden fürdés után. Amikor még hétköznap is főztem, akkor naponta konyha takarítás.
2010. ápr. 26. 14:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Én (22/L) anyukámmal (40) és öcsémmel (17) élek jelenleg együtt. Mosogatni naponta szoktunk, felmosni hetente 2-3x, kivéve, ha valaki bejön a lakásba sáros cipővel. Függöny és ágyneműmosás 1-1,5 havonta, portörlés kb. hetente, mosás olyan gyakran, ahogy összejön egy adagra-való (kb. 2-3 naponta). Vasalás rögtön a mosás utáni ruhák száradásakor. Én szinte mindenre hajlandó vagyok (és csinálom is), kivéve az ablak- és tükörpucolást, ja meg porszívózni utálok :P
2010. ápr. 26. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!