Mennyit takarítotok egy héten?
Gyeden vagyok itthon egy 20 hónapos kislánnyal meg van egy 28 hetes pocaklakóm. Kertes ház, kutya-cica benn alszik, napközben ha akar, kimegy.
Minden nap porszívózok és felmosok, hetente egyszer-kétszer (szükség szerint) törölgetek port, havonta pucolok ablakot, mosom a függönyt. A fürdőszobát minden nap rendbe teszem, felmosom, letörölgetem a mosdót, kimosom a kádat, hetente egyszer ott is nagyobb takarítás. Naponta kétszer mosom a teraszokat (ha nem a kutyák hozzák fel a koszt, akkor a lányom hordja fel a homokozóból a homokot).
Hetente kitakarítom a fürdőszobát (lemosás, vízkőtlenítés, fertőtlenítés), porszívózni egy héten egyszer, max. kétszer szoktam, felmosni csak akkor, ha nagyon muszáj. A konyhában a mosogatót, pultot, tűzhelyet mindig letakarítom, ha kimegyek (szerencsére ez is heti 2-3 alkalom csak).
Heti 25 órát töltök az egyetemen, 25-30 órát dolgozom, 4-5 órát töltök a könyvtárban, plusz amennyit bírok, itthon tanulok. Nincs túl sok időm takarítani, a fürdőszobát tartom csak nagyon fontosnak, mert azt közösen használjuk a lakótársammal és ő nagyon igénytelen.
Ha minden jól megy, jövő héttől felveszek egy takarítónőt, mert még ennyi takarítást is alig bírok :(
Az előttem lévőket olvasva én sem vagyok takaritómániás :) Heti 1x porszivózás/felmosás, konyha a napi mosogatással együtt tisztántartva, fürdőben havonta 1x nagytakaritás, egyébként meg felmosás hetente.
29/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!