Hogyan takaritotok? Mivel kezditek
Én ha a konyhával kezdem akkor: Elöször is elpakolok, letörlöm az asztalt, a gáztűzhelyet, és majd utána mosogatok.
A szobában is majdnem igy: De ott összapakolok, ha kell kiporszívozok, letörlöm a polcokat ha amennyiben porosak,
elrendezek szépen mindent és ennyi.
A többit nem mondom el, mert akkor holnapra se végeznék vele. Remélem nem lány vagy, aki feltette a kérdést, mert akkor ez nagyon de nagyon gáz ciki lenne!!!!!!!!!!!!!!:)
portörlés, porszívózás, felmosás.
kilincsek, villanykapcsolók fertőtlenítése.
Szia!
1. A wc-t, mosdókagylót, kádat befújom vízkőoldóval/domestossal, állni hagyom, továbbmegyek
2. lehúzom az ágyneműket, huzatokat, terítőket, könnyű függönyöket (sötétítőt nem), és mindent bedobok a mosógépbe, elindítom
3. koszos fűszertartókat, sótartót, limlomos kerámia tálakat beteszek a mosógépbe (a tartalmukat kicsi zacskiba ömlesztem addig is, ami befér egy cipősdobozba)
4. letörlöm a port mindenhonnan, letakarítom a tv-t, szekrény tetejét
5. ha kell, a kanapét befújom kárpittisztító habbal, ezt csak frissítésként is szoktam csinálni, állni hagyom
6. letakarítom a párkányokat, ajókat, kereteket, ez általában sima domestosos víz
7. a konyhát (szekrény, pult, tűzhely, padló sarkak) befújom hideg zsíroldóval, állni hagyom.
8. a szobákban felhúzom a másik ágyneműt, kiporolok mindent, felporszívózok(kiporszívózom a lefújt kárpitot), felmosok, bezárom az ajtót.
9. átdörgölöm a már előkészített fürdőszobát, wc-t, felmosom a követ, pipa
10. átdörgölöm a konyhát, felseprek, felmosok, kiveszem a mosogatóból a cuccot, visszateszem a taralmukat
11. a könnyű függönyöket a mosógépből egyből felakasztom, így kirúgja magát, jó illat lesz.
illetve mindezek előtt könyörtelenül összeszedem a szemetet, lomot, ami nem kell. Ez heti egyszeri fél nap, de felmosni és porszívózni minden nap szoktam.
Ha nagyobb takarítást végzek, akkor ablakot is pucolok, és a szekrények belsejét is áttörlöm. Szerencsére a folyamatos karbantartás nagyban megkönnyíti ezt a hercehurcát.
impulzusszerűen :D ha nagy kosz van, akkor bármit képes vagyok félretenni, csak hogy rend legyen.
először mindenhol rendet rakok, szennyest a mosógépbe, száraz ruhákat a helyére.
kacatokat is a polcra.
szemetet összeszedem, kidobom.
aztán porszi.
utána felmosás.
amíg szárad, addig az diszkréten dohányzom az erkélyen.
ha lejárt a mosás, akkor teregetek.
portörlés max sátoros ünnepek előtt jön szóba, legfeljebb a dohányzóasztalt törlöm át prontoval.
szeretem ha tisztaság van, de nem viszem túlzásba. a lényeg, h az összkép jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!