Hogy kell mosógéppel mosni helyesen?
Pl ott van hogy 5 kg ruhát bír vagy mi. Honnan tudjam én hogy hány kg a ruha amit beleteszek? És tele kell tenni vagy félig vagy meddig? Rakhatom egybe a feketéket a színessel? És a színeset a fehérrel?
Honnan lehet tudni mi a jó mosópor/gél/akármi? Van millió féle, én csak álltam a polc előtt és találomra vettem egyet. Öblítőt is így. Ja és a legtöbb ruhám fekete (80%-a a cuccoknak), ehhez van külön mint a fehérekhez is?
Három kupacba rakd a ruhát: fehér, világos színes, sötét színes. Kupaconként moshatod együtt. Érdemes a pirosakat is külön mosni, azok nagyon bírják engedni a színt. A kényes ruhákat (pl. kötött, gyapjú) teljesen külön kell kezelni. A kötöttet mosózsákba teszem (fehérnemű boltokban lehet kapni), mert a centrifuga nagyon kinyújtja.
A fehérneműket, törölközőket, ágyneműt 60 C-on mosd. A többi mehet 40 fokon, a 30 C mosás semmit nem ér, legfeljebb csak ha valamit épphogy át akarsz öblíteni.
Ha normál programon mosol, mehet bele az 5 kg. Ennyi kb. nem teletömve fér bele. Ne tömd meg a mosógépet, nagyon összegyűrődik a ruha és nem is lesz igazán tiszta. Rövid program általában féladaggal megy, én a színeseket ezen mosom, elég nekik.
A mosóporokról nincs jó véleményem, valami folyékony az jó, én mindent Persil sensitivvel mosok, érzékeny a bőröm. Öblítő illat szerint, de ha valamit megkedvelsz, mindig ugyanazt használd, így egységes illat lesz a szekrényben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!