Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy kell mosógéppel mosni...

Hogy kell mosógéppel mosni helyesen?

Figyelt kérdés

Pl ott van hogy 5 kg ruhát bír vagy mi. Honnan tudjam én hogy hány kg a ruha amit beleteszek? És tele kell tenni vagy félig vagy meddig? Rakhatom egybe a feketéket a színessel? És a színeset a fehérrel?

Honnan lehet tudni mi a jó mosópor/gél/akármi? Van millió féle, én csak álltam a polc előtt és találomra vettem egyet. Öblítőt is így. Ja és a legtöbb ruhám fekete (80%-a a cuccoknak), ehhez van külön mint a fehérekhez is?

2016. jún. 10. 16:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Három kupacba rakd a ruhát: fehér, világos színes, sötét színes. Kupaconként moshatod együtt. Érdemes a pirosakat is külön mosni, azok nagyon bírják engedni a színt. A kényes ruhákat (pl. kötött, gyapjú) teljesen külön kell kezelni. A kötöttet mosózsákba teszem (fehérnemű boltokban lehet kapni), mert a centrifuga nagyon kinyújtja.

A fehérneműket, törölközőket, ágyneműt 60 C-on mosd. A többi mehet 40 fokon, a 30 C mosás semmit nem ér, legfeljebb csak ha valamit épphogy át akarsz öblíteni.

Ha normál programon mosol, mehet bele az 5 kg. Ennyi kb. nem teletömve fér bele. Ne tömd meg a mosógépet, nagyon összegyűrődik a ruha és nem is lesz igazán tiszta. Rövid program általában féladaggal megy, én a színeseket ezen mosom, elég nekik.

A mosóporokról nincs jó véleményem, valami folyékony az jó, én mindent Persil sensitivvel mosok, érzékeny a bőröm. Öblítő illat szerint, de ha valamit megkedvelsz, mindig ugyanazt használd, így egységes illat lesz a szekrényben.

2016. jún. 10. 17:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet kapni fekete ruháknak való mosószert, pl DM- ben láttam. Meg van színfogó kendő, az nagyon jó, a színes vegyes ruhákhoz beraksz egyet és nem fogják össze egymást. Többször is használható egy kendő, megszárad és mehet a köv. mosásba. A fekete ruháidat külön mosd, ha esetleg tudod, hogy nem fog a színes ruhád, mehet a fehérrel /ha sokáig tart, míg összejön egy mosásnyi/ - színfogó kendő használatával. Jó ha beszerzel valamilyen folttisztítót is, balesetek esetére /pl Vanish/. Ezzel átdörzsölöd a foltot, utána megy a gépbe kimosni.
2016. jún. 10. 21:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem a mosópor jött be jobban pont. Csak persilt vagy arielt használok, mást nincs értelme. A folyékonnyal úgy vagyok, hogy minek fizessem meg a vizet, ha elég jó a gép (meg a mosószer se gagyi), akkor nem lesz olyan baja az embernek, hogy poros a ruha utána. Meg nekem eleve az is fura, ha beleönti az ember a folyékonyt, akkor le is folyik azzal a lendülettel, a por meg csak akkor mikor a gép vízzel belemossa.
2016. jún. 11. 00:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a kapszulás mosószereket szeretem, Persil vagy Ariel, mikor melyik olcsóbb. Jó, hogy nem kell cipelni a sok kilós zacskót, a többi bevásárolt cucc mellett. A mosóporoknál nálam is előfordult, hogy poros maradt a ruha /mosószert egyből a dobba rakom, így az a probléma nem áll fenn, hogy mikor engedi be a gép, vagy keresztülszalad/
2016. jún. 11. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!