Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Bármilyen rossz minőségű...

Bármilyen rossz minőségű (anyagminőség) kést borotvaélesre lehet fenni?

Figyelt kérdés
Van egy olcsó konyhakésem, aminek tompa az éle. Azt szeretném megfenni.

#kés #fenés #késélezés #fenni #megfenni
2015. nov. 3. 15:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Kíváncsi lettem volna márkára, felhasználásra vagy pl. melyik a kedvenc. Melyiket ajánlod stb.
2015. nov. 3. 17:55
 12/18 kovpet ***** válasza:
68%

Ha mondasz felhasználási célt, akkor mondom, hogy arra a célra nekem milyen van és mit ajánlanék :)

Én saját célra szándékosan nem veszek drágákat, mert ha egyszer elkezdem, akkor annak sosem lenne vége.


Amit a legtöbbet használok, az egy kis egyszerű olcsó Mora.

Kajálni meg Nagy István által gyártott, szintén egyszerű és olcsó késekkel szoktam.

De van pár kiló késem, Spyderco-tól a kínai hamisítványig. Stridert mondjuk szívesen vennék, de ugye azzal kezdtem, hogy miért nem fogok :)

2015. nov. 3. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:

Konyhai felhasználásra milyet szánnál?


Nekem is van egy Mora késem (természetjárásra), és ez a legdrágább (ha nem számolunk a Victorinox bicskával). Mondjuk nem sokat használtam még, vigyázok is rá mint a szemem fényére. Nagyon tetszik az élkialakítás és hogy borotvaéles. Viszont újrafenni így nem tudnám.


Konyhában van még néhány Victorinox és Icel.

2015. nov. 3. 18:08
 14/18 kovpet ***** válasza:
50%

Konyhába... hát ez hitvita :)

Én azt gondolom, hogy bármelyik rendes, jó minőségű, de nem csúcsacél kés jó. Zwilling például, de van száz másik márka is. Én úgy szeretem, hogy jó éles, de nem extra éles. Élesnek kell lennie, hogy vágjon, de ha túl éles, akkor ha egy kicsit is hozzáérsz, akkor megvág.

Csúcsacélt meg felesleges. Nehezebb élezni, haszna meg nem sok van. Úgyis élezni kell.

2015. nov. 3. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 A kérdező kommentje:

Gyorsan rá is kerestem, ez nem egészen az én árkategóriám. :-)

4 számjegyű összeg felső határa környékén keresgélek. :)

2015. nov. 4. 15:50
 16/18 kovpet ***** válasza:
50%
Az említett Nagy Istvánt nézd meg vagy akármelyik magyar késest. Szép és jó késeket csinálnak jó áron. Konyhakésnek nem kell csúcsacél és mivel saját lesz, gondolom, nem kell megfelelnie semmilyen HACCP-s előírásnak sem. A profik kések ezek miatt drágák.
2015. nov. 4. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim válasza:
Ha nem vagy gyakorlott az élezésben, akkor érdemesebb élezőgépet venni, mert a ilyen minőségi gépek már precízen beállítják helyetted az élezési szöget és rendkívül gyorsak, nem kell neked fáradozni a kemény munkával. Én vettem egy nagyon jó élezőgépet, mert túlságosan féltettem a késeimet attól, hogy tapasztalatlanságommal kárt tegyek bennük. :)
2016. jan. 4. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:

Konkrétan milyen élezőgépet vettél?

Egyébként nem túl drágák a késeim. De azokhoz képest amik voltak, fényévekkel jobb (az acél).

2016. jan. 4. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!