Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mivel tisztítsam az ablakot,...

Mivel tisztítsam az ablakot, h ne legyen csíkos, és az ablak üvegre ragasztott matricát mivel tudom, könnyen eltávolítani?

Figyelt kérdés
Szike, borotva penge, és egyéb kaparós módszerek nem igazán érdekelnek mert az ablak új, és nem szeretném az első pucolásnál összekarcolni...
2010. márc. 17. 10:35
 1/10 anonim ***** válasza:

Az üveget nem tudod összekarcolni, az nem műanyag. nyeles festékkaparót, azzal próbáld meg leszedni, de előtte alaposan áztasd be a matricát.

Én első körben portalanítom, lemosom az ablakot, aztán Clin Citrussal tisztítom, és konyhai papírtörlővel törlöm szárazra. Tiszta, csíkmentes, szöszmentes lesz.

2010. márc. 17. 10:43
 2/10 anonim ***** válasza:
"100 Ft-ért minden festékboltban kapni nyeles festékkaparót", ez valahogy eltűnt a válaszomból...
2010. márc. 17. 10:44
 3/10 anonim ***** válasza:
Dehogynem lehet összekarcolni!Én ecetesvizzel mosom és papírtörlővel.Szép lesz.
2010. márc. 17. 10:56
 4/10 anonim ***** válasza:
vízzel le kell áztatni a matricát (fújós viráglocsoló pl)
2010. márc. 17. 10:58
 5/10 anonim válasza:

hogyne lehetne összekarcolni? Mi új építésű házba költöztünk és festéskor ráfolyt az ablakra a festés, és a sok gyökér analfabéta festő pengével (gondolom, bár balta is ehetett) lekaparta, és gyönyörű vágások maradtak az üvegen!!!

22L

2010. márc. 17. 11:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Én ezt a festékkaparót használtam, amit javasoltam, hogy az üveg széléről a festéket, maltert, miegymást lekaparjam. És nem karcoltam össze. Ezért javaslom. Szép széles pengéje van, jól meg lehet fogni, míg borotvapengével tényleg csak matatni lehet.
2010. márc. 17. 11:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is ecetes vízzel mostam le az üveg matricát..Majd az ablakpucolást régi hagyományos módszerrel.Ablaktisztító majd Fekete-fehér újságpapírral letörlöm..Soha nem lesz csíkos..
2010. márc. 17. 11:53
 8/10 anonim válasza:
Én a gyári matricát (nyílászáró gyárból) próbáltam leszedni, a szivacs dörzsis felétől tiszta karcos lett!!!:(:( és szikével is sikerült lekarcolni... Lehet kapni háztartási boltokban tűzhelytisztító kaparót, nekünk bevált, az áztatástól nem jött le a matrica, sajnos nálunk nyár eleje óta rajt volt és az UV odakapta. De az ablakgyártó azt mondta, hogy hideg zsíroldóval jön le, sajnos csak utólag kérdeztük meg.
2010. márc. 17. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:
clinnel mosd majd az ablakot ,esetleg a matricát meg le lehetne áztatni talán
2010. márc. 18. 09:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Lakk lemosóval lejön a matrica ragasztója.Én ha ablakot pucolok,akkor csak ecetet használok.A bevizezett ruhára rakok egy keveset és azzal törlöm le.Majd szárazzal és ragyognak az üvegek és a tükrök.
2010. márc. 19. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!