Mivel tisztítsam ki az ezer éves mosógépet?
Ha ennyire durva, akkor lehet inkább szét kéne szedni kitakarítani.
Egyébként én ecettel szoktam, vagy lehet venni kifejezetten mosógép tisztító port, azzal is elégedett vagyok. Fel szoktam oldani a kellő mennyiségű vízben és teszek a mosószer, illetve az öblítő helyére is. Csak hogy biztosra menjek még egy labdányit is beledobok a dobba (ez így önmagában nyilván kicsit hangos). Főzőmosást szoktam indítani, ha mosógép takarítás a célom.
Én vettem citromsavat, három dobozzal.
A mosógépet félig feltöltöttem forró vízzel (beleraktam a zuhanyfejet), majd két doboz cittomsavat feloldottam vízben és beleborítottam.
Becsuktam és éjszakára hagytam ázni.
Reggel kiszivattyuztam a vizet (elég undorító volt).
Ez után simán a dobba öntöttem a maradék doboz citromsavat, és a legforróbb programot kapcsoltam be.
Ez kiszedte a maradékot.
A hypo fertőtlenítési célzattal egy 90 fokos trisós főzőmosás után teljesen felesleges! Semmi nem éli túl azt a forró és lúgos közeget, amit egy 20 dekás trisós főzőmosás jelent!
És a hypo oxidáló hatása a gumi tömítéseknek sem tesz jót, elöregíti hamar őket!
Ecet szódabikarbóna.
És legalább 1 éjjel ázzon. 1 l 20 % ecet, és kis víz, mert nem akarom hogy megegye a gumit.
Ha nagyon koszos szerelős ruhát is mosunk, utána mindig ecetes áztatás.
Hipót ecetet egyszerre nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!