Hogyan tisztítsam házilag a mosógépet (bűztől, lerakódásoktól)?
Mosás után már sajnos nem érezhető az öblítő illata olyan mértékben, mint a mosógép újkorában. Olvastam, hogy a "bűzt" a lerakódások okozhatják. Elől töltős Indesit mosógépem van 6kg ruhára. Minden mosás után nyitva hagyom az ajtaját (+szárazra törlöm) és az adagolóját is (+gyakran kimosom). Mit tanácsoltok?
Mindenkinek előre köszönöm a válaszokat.
Ecettel mosd át, és öblítő helyett ecetet használj. Akkor nem lesz büdös sem a gép, sem a ruhák, és nem ie lesznek merevek a ruhák.
Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy a ruháknak legyen valamilyen illata, a szekrénybe tegyél közéjük valamilyen illatosítót.
Én a Lidl-ben szoktam venni mosógép tisztító folyadékot, piros flakonban van. Biztos más is árul, de ez bejött és olcsóbb is.
Ebből rongyra téve még a gumi részeket is át szoktam törölni.
Amúgy meg néha egy ecetes üresjárat is jót tesz nagyon.
OFF:
"Ecetet öblítő helyett" tanácsokat hanyagold, ha nem akarsz büdös és sprőd ruhákat. Kétszer kipróbáltam, két napig kellett szellőztetni, és újramostam a ruhákat.
Az öblítőt nem az ördög találta ki, hogy lehúzza az embereket, megvan a maga haszna, amit az ecet nem tud pótolni.
ON: Kipróbálhatod az ecetet kitakarításra, egy főzőprogrammal indítsd el a gépet, és egy liter ecetet öntsd bele. Én inkább szoktam venni mosógéptisztító-folyadékot, szerintem többet tud, mint az ecet.
Szinte bárhol(a tecsótól a Rossmann-ig) kapsz már mosogéptisztító folyadékot,azt próbáld meg.
Mi például az aldis mosogató(nem elírás)géptisztítót használjuk.
Nálam sem vált be az ecet, se öblítésnél sem takarításnál.
Mosógépet havi 1x indítom el trisóval. Mindhárom részbe, arányosan elosztva, hosszú; 90 fokos programmal. Nekem ez bevált. Az ecetet korábban éreztem a ruhákon, eléggé érzékeny az orrom.
Ami ruhád büdi mosás után is, azt 2-3 h-ra áztatni érdemes szódabikarbónás vízben, utána géppel mosva. Lehet, ezt kell ismételni 3x, de utána illatosak lesznek.
Ha havi 1x átmosod trisóval a géped, akkor a lerakódás is eltűnik, nyugodtan használj öblítőt. Imádom az illatokat, nekem fontos, hogy intenzív illata legyen a ruháinknak. Próbáltam a mosódió+illóolaj vagy mosóparfüm opciót, az eceteset, hagyjuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!