Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mi a tapasztalat a mosódióról?

Mi a tapasztalat a mosódióról?

Figyelt kérdés
Kérlek, írd le azt is, hogy hol lehetett kapni azt, amit Te próbáltál, mennyibe került és milyen "márkája" volt, ha ennek van márkája... Olvastam pár dolgot róla, de több ember tapasztalata érdekel, mert hallottam jót is, rosszat is. (Megnéztem az itteni kérdéseket is ezzel kapcsolatban, de nagyon kevesen írtak róla.)
2010. febr. 27. 19:15
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Van egy oldal andió a neve, itt mindent megtalálsz róla amit keresel, és rendelni is lehet!
2010. febr. 27. 21:02
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Én nem tudtam megállapítani, hogy tiszta lett-e a ruha, elvégre ha nem fetrengünk sárban, nem lesz olyan koszos, hogy látsszon rajta. Egyébként Fagor mintaboltban vettem, és nem tűnt drágának.
2010. febr. 27. 21:26
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
nem tudom milyen lehet, nem mertem még venni, nekem az Ökonetes ajánlotta.
2010. febr. 27. 21:33
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Nekünk bevált, szerintem sokat lehet spórolni vele!Környezetkímélő stb.
2010. febr. 28. 15:09
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Én használtam, de nem volt olyan érzésem mintha tiszta lett volna a ruha. Szerintem olyan lehetett, mintha csak vizzel mostam volna ki.
2010. márc. 22. 22:15
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
nekem akkor tiszta egy ruha, ha érzem a mosópor illatát.ezt csak azért írtam, mert nekem nem futja mindig öblítőre, ezért én ettől a diótól nem érzem tisztának a ruhákat :(
2010. márc. 23. 11:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 23. 15:57
 8/8 A kérdező kommentje:

Azóta sem próbáltam ki, mert nem győzött meg a sok enyhén negatív tapasztalat. De lehet, hogy egyszer még ráveszem magam. Én ezt találtam:

"alapvetően elégedett vagyok a mosószóda-mosódió módszerrel, de:

- a fehér pólók, amikbe beleizzadtunk, megsárgult. Ezen nem segített a napoztatás sem. Szerencsére halvány volt a sárgaság, és a mosások során végül eltűnt.

- hiába áztattam egy egész éjszakára mosószódás-szódabikarbónás vízbe a függönyöket, s mostam ki másnap, nem mondhatnám, hogy vakító fehérek lettek. Az eszemmel persze tudom, hogy az optikai fehérítő hatását hiányolom.

- a foltokkal küzdeni kell, mert azt nem igazán szedik ki. Az előzetes áztatás és az epeszappan sokat segít (már elég macerás a foltos ruhák külön kezelése), de ezek sem szednek ki mindent.

- a sötét ruhákon fehéres lerakódást láttam, ami meggyőzött arról, hogy jobb, ha a mosószóda feloldását nem a mosógépre bízom. Mióta egy folyékony mosószer adagoló pohárkában magam oldom fel meleg vízzel, s így teszem a ruhák közé, azóta nincs ilyen problémám.

- újabban elbizonytalanodtam abban is, hogy szódabikarbóna valóban megakadályozza az elszürkülést (vettem egy fehér kardigánt és a régebbi fehér nadrágjaimhoz képest, szinte világít. Nem tudom, hogy árnyalatbeli eltérésről van szó, vagy beszürkültek a ruháim. Fontolgatom a fehérítősó /itt olcsóbb/ beszerzését...) Azt is tapasztaltam, hogy a színes ruhák színének sem árt a szódabikarbóna, tehát nem lehet túl erős a fehérítő hatása (persze csak a fehérekkel együtt mosott világos-színes ruhákon teszteltem, nem a sötéteken).

A mosáshoz tartozik még, hogy valahogy nem vagyok meggyőződve a mosódió szuper mosási hatékonyságáról, ezért ha elfogy, egy ideig nélküle fogok mosni, s megnézem a különbséget.

Készítettem mosódióból mosogatószert. Állaga: sárgás folyadék lett, ami ugyanolyan híg maradt, mint a víz. Viszont a mosogatóvízbe öntve valóban szappanosan sikamlós érzést nyújtott az edényeken (a kezemen nem, így folyékony szappannak nem tudtam használni). Persze nem habzott. De valahogy nem volt jó érzés ezzel mosogatni. Ráadásul a nyaralásunk alatt megpenészesedett a befőttes üvegben tárolt mosódiós lötty."

[link]

2010. aug. 13. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!