Mi a tapasztalat a mosódióról?
Azóta sem próbáltam ki, mert nem győzött meg a sok enyhén negatív tapasztalat. De lehet, hogy egyszer még ráveszem magam. Én ezt találtam:
"alapvetően elégedett vagyok a mosószóda-mosódió módszerrel, de:
- a fehér pólók, amikbe beleizzadtunk, megsárgult. Ezen nem segített a napoztatás sem. Szerencsére halvány volt a sárgaság, és a mosások során végül eltűnt.
- hiába áztattam egy egész éjszakára mosószódás-szódabikarbónás vízbe a függönyöket, s mostam ki másnap, nem mondhatnám, hogy vakító fehérek lettek. Az eszemmel persze tudom, hogy az optikai fehérítő hatását hiányolom.
- a foltokkal küzdeni kell, mert azt nem igazán szedik ki. Az előzetes áztatás és az epeszappan sokat segít (már elég macerás a foltos ruhák külön kezelése), de ezek sem szednek ki mindent.
- a sötét ruhákon fehéres lerakódást láttam, ami meggyőzött arról, hogy jobb, ha a mosószóda feloldását nem a mosógépre bízom. Mióta egy folyékony mosószer adagoló pohárkában magam oldom fel meleg vízzel, s így teszem a ruhák közé, azóta nincs ilyen problémám.
- újabban elbizonytalanodtam abban is, hogy szódabikarbóna valóban megakadályozza az elszürkülést (vettem egy fehér kardigánt és a régebbi fehér nadrágjaimhoz képest, szinte világít. Nem tudom, hogy árnyalatbeli eltérésről van szó, vagy beszürkültek a ruháim. Fontolgatom a fehérítősó /itt olcsóbb/ beszerzését...) Azt is tapasztaltam, hogy a színes ruhák színének sem árt a szódabikarbóna, tehát nem lehet túl erős a fehérítő hatása (persze csak a fehérekkel együtt mosott világos-színes ruhákon teszteltem, nem a sötéteken).
A mosáshoz tartozik még, hogy valahogy nem vagyok meggyőződve a mosódió szuper mosási hatékonyságáról, ezért ha elfogy, egy ideig nélküle fogok mosni, s megnézem a különbséget.
Készítettem mosódióból mosogatószert. Állaga: sárgás folyadék lett, ami ugyanolyan híg maradt, mint a víz. Viszont a mosogatóvízbe öntve valóban szappanosan sikamlós érzést nyújtott az edényeken (a kezemen nem, így folyékony szappannak nem tudtam használni). Persze nem habzott. De valahogy nem volt jó érzés ezzel mosogatni. Ráadásul a nyaralásunk alatt megpenészesedett a befőttes üvegben tárolt mosódiós lötty."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!