Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ki mire használja a konyharuhát?

Ki mire használja a konyharuhát?

Figyelt kérdés
Ma a férjemmel majdnem összevesztünk azon hogy ki mire használja a konyharuhát. Nálunk a konyha fogason,akasztón van egy sima vékony konyharuha és egy vastag frotír kisméretű törölköző azaz kéztörlő. Én a vastag kéztörlőt használom a saját kezem megtörlésére plusz az edények eltörölgetésére. A vékonyat a morzsa,asztal letörlésére és ha pl koszos a kezem,maszatos,főzés közben ebbe törlöm.A Férjem viszont a vastagba törli a koszos kezét,az asztalt azzal törli és a vékonyat csak az edénytörölgetésre ( bár az be sem szívja rendesen a vizet ) Hogy lenne helyes? Mit mire ?

2015. máj. 2. 23:49
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Semmire.

Nálam van egy kis törölköző, az ugye evidens. (TISZTA kezet törlök bele.)

Az edényeket hagyom megszáradni, minden másra konyhai papírtörlő.

2015. máj. 3. 00:19
 2/8 anonim ***** válasza:

Nálunk csak sima konyharuhák vannak, 2-3 darab van kitéve egyszerre. Én törölgetem vele a pultokat, a kezemet mosogatás után, az edényeket nem szoktam, azok maguktól száradnak. Krumplit szoktam még konyharuhára tenni, amikor lecsepegtetem róla a vizet. Meg a kenyeret csavarjuk bele.

Időnként szoktuk mosni őket, de ha valami ételmaradékot vagy esetleg nyers hús utáni vizet törlünk fel, akkor rögtön. Koszosan nem hagyjuk kinn.

Kérd meg esetleg a párod, hogy ne piszkolja össze a törölközőt, de össze ne vesszetek ilyen butaságon. :D Csak konyharuhák, igazán nem számít, ki mire használja.

2015. máj. 3. 03:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Az #1 vagyok. AZért írtam egyesszám első személyben, mert egyedül élek, nem egy egész család nevében nyilatkozom :)
2015. máj. 3. 03:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy helyes, meg kell beszélnetek, nálatok hogyan legyen ez. Egy csomó dolgot meg kell beszélnie egy párnak, a rossz kommunikáció és a másik szempontjainak nagy ívben hanyagolása nem vezet jóra...

Nekünk van 2, többnyire a párom törli bele a kezét vagy csinál vele valamit. Edényt nem szeretek törölgetni, jelenleg 4 szárítónk van (formálódik, hogyan a jó, a normál szárítókon nem fér el semmi, főleg hogy nem tányért szoktunk használni) s inkább eszem egyszerűbben, mint törölgessek :) De edénytörlésre nyilván tiszta kell, ezt meg kell beszélni. Nem tehetünk keresztbe a másiknak, legalább az otthonunk legyen egy többnyire békés, biztos pont, ahol meghallgat és megért minket legalább a választott párunk (mert a kamaszgyerek egy más kérdés)...

2015. máj. 3. 13:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy helyes HACCP.

"vastag kéztörlőt használom a saját kezem megtörlésére plusz az edények eltörölgetésére" - Vissza kellet olvasnom, a bőrdarabkáiddal és azon szaporodó bacikat törlőd szét az edényen? :O

Háztartási konyharuha egy csoport, a törlőkendőtől a külön edényszárítóig, ja és a fényezőig, és van törölköző nem csak anyagában más, de egyik sem cserélhető fel csak úgy. Edénytörlőből meg vastagabbat vegyél. ;)

Mindre használjatok külön darabot, és akkor nincs vita. ;)

2015. máj. 6. 00:07
 6/8 anonim ***** válasza:
"De edénytörlésre nyilván tiszta kell" - a legfontosabb.
2015. máj. 6. 00:09
 7/8 anonim válasza:
én igen :)
2015. máj. 6. 11:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Gusztusos. ;)
2015. máj. 7. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!